SENESTE NYT

onsdag 21. februar 2018

Tidligere borgmester sørger over prinsen (21.02.18)

Knud Kristensen mindes Prins Henrik som en sjov og karismatisk mand

onsdag 21. februar 2018

Nyt Gundestrupspil er planlagt i Rævemosen (21.02.18)

Svend Sørensen har skrevet manuskript og Martin Schwab instruerer

onsdag 21. februar 2018

Tidens Kunst trak mange gæster til Aars (21.02.18)

Nordjyllands største kunstmesse tiltrak mere end 1.600 besøgende

tirsdag 20. februar 2018

Forening træder ud af aftale om Aars Camping (20.02.18)

Svigtende økonomi får konsekvenser for Aars Turistforening

fredag 16. februar 2018

Bedre kondi er vejen til bedre indlæring (16.02.18)

Både elever og lærere kan mærke forbedringer efter få uger

torsdag 01. februar 2018

Stor udskiftning hos Konservative på generalforsamlingen i Aars

Formand og næstformand trak sig fra vælgerforeningens bestyrelse

Afgående formand Ernst Pinstrup Sørensen (t.v.) og næstformand Jørgen Justesen (t.h.) fik en kurv som tak for et mangeårigt bestyrelsesarbejde. I midten ny formand Ilse Skadhauge Larsen og Knud Kristensen, der modtog en gavekurv fra bestyrelsen, som tak for hans mange år i byrådet og alle de andre poster.

Af Hanne Monrad

VESTHIMMERLAND: Det Konservative Folkepartis vælgerforening i vesthimmerland holdt mandag aften en følelsesladet generalforsamling på Aars Hotel. Årsagen var, at tidligere borgmester Knud Kristensen meddelte, at han havde besluttet sig for at forlade byrådet med øjeblikkelig virkning.

På generalforsamlingen valgte vælgerforeningens mangeårige formand Ernst Pindstrup Sørensen og næstformand Jørgen Justesen at trække sig.

Som indledning til generalforsamlingen bad Knud Kristensen om ordet.

Han fortalte om året og valget i november og de efterfølgende frustrationer i forbindelse med valgaftenen og konstitueringen.
Som afslutning på talen, meldte han ud, til alles store overraskelse, at han havde besluttet at forlade byrådet med øjeblikkelig virkning.
- Det er noget jeg har tænkt længe over, men det kan ikke være anderledes, sagde Knud Kristensen. Jeg må tænke på mit helbred, og det seneste år har været hårdt for mig og min familie. Jeg er naturligvis ked af, at jeg vil skuffe de mange, der har stemt på mig til valget. Men jeg ved, at byrådsgruppen vil føre det gode arbejde videre og overlader trygt vores gode samarbejde i deres hænder.
Mange var overrasket over Knud Kristensens beslutning, men alle bakkede ham op og tilkendegav deres sympati, og efterfølgende var mange meget berørte over den overraskende udmelding.
Det er Pia Buus Pinstrup, Farsø, som ikke blev genvalgt til byrådet i november, men blev 1. suppleant til byrådet, der overtager Knud Kristensen plads i byrådet.
Efter Knud Kristensens tale til medlemmerne forsatte generalforsamlingen, hvor Svend Jørgensen blev valgt som dirigent.
Formanden Ernst Pinstrup Sørensen aflagde beretning. Han indledte med:
- 2017 var et valgår, derfor har der været rigtig megen aktivitet. Vi har deltaget i Forårsmessen i Messecenteret, Løgstør Dyrskue, Kimbrerskuet, optog til byfesterne i Farsø, Aars og Hornum.
Året har også været præget af kommunalvalget, og derfor har der været mange bestyrelsesmøder. Men der foruden, har vi afholdt mange fællesmøder med vor kommunalbestyrelsesmedlemmer og kandidaterne.
Hele foråret gik med at få en kandidatliste på plads, den havde vi på plads sidst i sommerferien.
Valgkampen blev jo skudt i gang allerede i 2016 af de andre partier i byrådet. Venstre ville have borgmesterposten ligegyldig hvad det kostede, og valgkampen blev lige så ubehagelig som vi havde forventet. Vi må sige, det lykkedes at fremstille os, som dem de andre ikke vil lege med, der var ingen, der var interesseret i at gå i valgforbund med os. De holdt alle sammen mod os. De havde lang tid før valget lavet en aftale, så de alle fik noget ud af, at lukke os helt ude.
Jeg syntes Konservative i Vesthimmerland fik et godt valg, når vi tænker på, hvor meget der er blevet arbejdet på, at vi ikke skulle få det. Og med den smædekampagne der blev kørt mod Knud, som alligevel var den person der fik fleste personlige stemmer nemlig over 3400.
Jeg syntes det er fantastisk, vi stadig er det parti der har fået fleste stemmer i Vesthimmerlands Kommune, Venstre fik godt nok otte mandater, men det var pga. deres valgforbund, sagde formanden.
Ernst  Pinstrup Sørensen fortsatte med at tale om regionsvalget.
I hele denne periode er der arbejdet med planlægning af regionsvalget i storkredsen, og vi fik en rigtig stor skare af kandidater samlet sammen. Jeg tror aldrig der har været så mange kandidater til regionsrådet.
Her i Vesthimmerland fik vi overtalt Pia Buus Pinstrup til at stille op, og det må vi sige var en rigtig beslutning, for hun opnåede et fantastisk flot valg med over 2600 personlige stemmer, og blev den af vor kandidater der opnåede fleste personlige stemmer - efter Per Larsen som fordoblede hans stemme tal fra sidst til over 10.000 stemmer.
Vi fik igen fire regionsrådsmedlemmer, i sidste periode havde vi kun tre medlemmer.
Formanden havde også ros til folketingsgruppen: Jeg synes det går rigtig godt for vor ministre, men nu er det spændende, hvor lang tid de kan holde sammen i regeringen.
Konservative har heldigvis ikke meldt så skrapt ud med skattenedsættelser som Liberal Alliance. Men vi er glade for hver eneste nedsættelse der er opnået.
Det ser ud til, at partiet får flere, som har fået øjnene op for vor vedholdenhed, og mon ikke nogle af dem fra Liberal Alliance mister i tiden, kommer tilbage til os.
Søren Pape gør det rigtig godt, og han bliver respekteret for det arbejde han har gang i.
Godt arbejde
Formanden havde også en tak til byrådsgruppen, og takkede for det gode arbejde og de gode resultater der er opnået.
- Jeg syntes, der er sket mange spændende ting her i kommunen. Nyt rådhus, ny omfartsvej er indviet fra Holmevej til Aggersundvejen her i sommer, byfornyelsesprojekter i landsbyerne Hornum, Ranum og Gedsted er nu godt i gang, en ny børnehave er på vej i Aars, den skal åbne her i foråret, Renovests nye genbrugsplads er åbnet her i Aars, en ny svømmehal er i støbeskeen. Vi har lige fået bevilliget 24 nye statslige arbejdspladser her til Løgstør osv. Jeg håber, alle disse projekter vil munde ud i, at vi får flere skatteborgere til kommunen og vi kan fastholde vore industrier og måske tiltrække nye. Ja, vi har jo allerede her i 2017 fået det vendt, så vi er blevet lidt flere i kommunen, mindre udgifter ved at drive kommunen, og samtidig kan yde den samme gode service, for det må jo være det, der er målet. Jeg ser også gerne vi fortsat arbejder for en lavere skat her i kommunen, selvom vi er det eneste parti i Vesthimmerland der ønsker det.
Ernst Pinstrup Sørensen sluttede sin beretning med en tak til Knud Kristensen:
- Alt dette kan vi for den største del takke dig for Knud. Det er dig der gennem mange år har oparbejdet den fantastiske store tillid, som der er til dig i Vesthimmerlands Kommune. Du startede i Aars Byråd sammen med en konservativ mere, og du har gennem mange år taget mange kampe for at gøre Aars og nu Vesthimmerlands Kommune til et godt sted at leve og drive virksomhed.
Det skylder vi dig en stor tak for og ikke mindst for, at du i 13 år du har været en fantastisk borgmester for hele kommunen.
Valg
Til det efterfølgende valg til bestyrelsen var der også overraskelser. Såvel formanden Ernst  Pinstrup Sørensen som næstformanden Jørgen Justesen ønskede ikke genvalg. Det var ikke på grund af utilfredshed med tingenes tilstand, men en beslutning foranlediget af, at begge har været med i rigtig mange år og mente, at det var på tide, at nye kom til.
Som ny formand blev Ilse Skadhauge Larsen, Hornum, valgt og til næstformand blev Willy Møller, Farsø, valg. På valg var også Kurt Jensen, Aars, Margit Kristensen, Aars, og Erik Funder, Løgstør. De blev alle genvalgt. Yderligere to, Klavs Bojsen, Aalestrup, og Anne Marie Lindgaard Nielsen, Farsø, blev valgt, så bestyrelsen nu er på ni personer.


onsdag 21. februar 2018

Tidligere borgmester sørger over prinsen

Knud Kristensen mindes Prins Henrik som en sjov og karismatisk mand

onsdag 21. februar 2018

Nyt Gundestrupspil er planlagt i Rævemosen

Svend Sørensen har skrevet manuskript og Martin Schwab instruerer

onsdag 21. februar 2018

Tidens Kunst trak mange gæster til Aars

Nordjyllands største kunstmesse tiltrak mere end 1.600 besøgende

tirsdag 20. februar 2018

Forening træder ud af aftale om Aars Camping

Svigtende økonomi får konsekvenser for Aars Turistforening

fredag 16. februar 2018

Bedre kondi er vejen til bedre indlæring

Både elever og lærere kan mærke forbedringer efter få uger

onsdag 14. februar 2018

Nyt laug i Aars vil rekonstruere forhistorisk madfremstilling

Første planer går på at fremstille en 2500 år gammel røgovn

onsdag 14. februar 2018

Aars Svømmeklub styrker konkurrenceafdelingen

Konkurrenceafdelingen udvides med et hold

onsdag 14. februar 2018

Modelmesse i Aars bliver bedre og bedre

Arrangørerne kunne melde alt udsolgt af standpladser

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

søndag 11. februar 2018

Det går godt i gymnastikforeningen

Aars Gymnastikforening har holdt generalforsamling

fredag 09. februar 2018

Formodede tricktyve fra Aars anholdt i Kirkeby på Salling

AARS: Torsdag eftermiddag anholdt Skive Politi fem rumænere i Kirkeby. Der er tale om en 20-årig kvinde og to mænd på 20 og 31 år samt to mænd, der begge er 38 år. De formodes at stå bag de mange trick- og listetyverier i både...

fredag 09. februar 2018

Endelig en dansker i offroadens Formel 1

Ulrik Linnemann fra Skivum kører SuperCar i den kommende sæson

torsdag 08. februar 2018

Ny bestyrelse i SF Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: SF Vesthimmerland har på deres nyligt overståede generalforsamling valgt ny bestyrelse for det kommende år. Nyvalgte til bestyrelsen er Christina Normand, Aars, Marc Tørring, Ranum, og Trine Lynge, Aars.
Der var...

onsdag 07. februar 2018

Elever fra Vestermarkskolen i Aars nyfortolkede 10 hits

850 oplevede forestillingen i messecentret i Aars

onsdag 07. februar 2018

Mulig udregningsfejl kan koste dyrt i Vesthimmerland

Frygt for at Vesthimmerland skal tilbagebetale mange millioner kroner

lørdag 03. februar 2018

Gymnasieklasse fremlagde idéer for turistchefen

AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF er med i projekt Væksthimmerland, der blandt andet handler om at øge kontakten mellem virksomheder, institutioner, skoler med videre i Vesthimmerland.Dette projekt har klassen 2 t og dens...

torsdag 01. februar 2018

Stor udskiftning hos Konservative på generalforsamlingen i Aars

Formand og næstformand trak sig fra vælgerforeningens bestyrelse

onsdag 31. januar 2018

Aars Fjernvarme sender knap seks mio. kr. tilbage til forbrugerne

Varmeværket har hentet seks mio. kr. mere på affaldsforbrændingen

onsdag 31. januar 2018

Ubudne gæster er velkomne i Aars Motocross Klub

Klubben rækker hånden frem til unge scooterkørere

onsdag 31. januar 2018

Traktorerne i Aars sejrede klart over tenniskamp

Over 4500 til veterantraktorudstilling i Messecenter Vesthimmerland i weekenden

tirsdag 30. januar 2018

Knud Kristensen siger farvel efter 32 år

Formand og næstformand trækker sig også

søndag 28. januar 2018

Vesthimmerland kom i fokus ved Trap Danmark udgivelse

Kronprinsen modtog særligt indbundne eksemplarer

lørdag 27. januar 2018

Naivitetsholdninger i Vesthimmerlands nye byråd

LÆSERBREV: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars, mener at byrådet fortolker demokrati dårligt:

fredag 26. januar 2018

Særudstillingen om Klein i Aars tiltrak et stort publikum

De fleste kunne genoplive personlige minder

torsdag 25. januar 2018

Lidt makabert navn til ny vej i Aars

AARS: Vejen der skal være stamvej i en ny udstykning ved Aars Vest Stenildhøj, forventes at få et historisk og lidt makabert navn - nemlig Galgehøj.Teknik og Miljøudvalget har vejnavnet på dagsordenen mandag, 29....

onsdag 24. januar 2018

Ny esportsklub i Aars fik fantastisk start

Foreningen havde allerede 46 medlemmer, da den åbnede i søndags

onsdag 24. januar 2018

Fantastisk debut til eksotisk messe i Aars

Lørdag vrimlede det med både krybdyr og mennesker i messecentret

onsdag 24. januar 2018

Aars forbereder byjubilæum

Byen fylder 150 år i 2020

søndag 21. januar 2018

Cabaret Alfa er on-line

Trine Brandenhoff Nielsen er ny på scenen i år

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

onsdag 17. januar 2018

Statslige arbejdspladser til Vesthimmerland

Løgstør får 24 af de statslige arbejdspladser, der flyttes fra København

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus i Aars udvider på to fronter

Åbner afdeling i Aalestrup og har stiftet støtteforening

onsdag 17. januar 2018

Borgmesteren vil have statslige arbejdspladser

Borgmester Per Bach Laursen vurderer dog, at løbet er kørt for denne omgang

onsdag 17. januar 2018

Land og By i Hornum dropper loppemarked

Nedbrændt lagerhal bliver ikke genopført - forsikringspengene går til nyt køkken

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

fredag 05. januar 2018

Ny genbrugsplads i Aars er åbnet

Fredag formiddag blev pladsen indviet af den kommende formand for Teknik- og Miljøudvalget

søndag 31. december 2017

To Aars-lærere headhuntet

Sammen har de udviklet et tværfagligt undervisningsforløb

fredag 29. december 2017

Støtte til idræt og e-sport i Aars

Fonden for Sparekassen Himmerland uddelte penge

onsdag 27. december 2017

Brugt legetøj vakte glæde i Barnets Blå Hus

Carpe Diem og Byen i Byen hjalp børn af forældre med misbrug

onsdag 27. december 2017

Hussalget for 2017 i Aars ser ud til at sætte ny rekord

Lokale ejendomsmæglere: Vi er ovenud tilfredse med 2017

søndag 17. december 2017

Dance & Stage 7. bedste i Verden med dansen Toy Story

Dansere fra Aars overgik de vildeste forventninger

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus

lørdag 05. august 2017

FDF i Aars gør klar til årets kredsstart

Der holdes fælles sæsonstart for alle unge i kredsen

fredag 14. april 2017

Kæmpe-gynge kan blive ny stor attraktion i Aars

Udviklingsgruppe vil opgradere Aars Lystanlæg

søndag 14. august 2016

"Håndboldskole er bedre end rigtig skole"

Det mener flere af deltagerne på håndboldskolen i Aars

onsdag 22. juni 2016

Fem dyre spots stjålet i løbet af en uge i Aars

Nu udlover Vesthimmerlands Kommune dusør på 5000 kroner