SENESTE NYT

mandag 23. april 2018

Astralis vinder 100.000 dollars (23.04.18)

E-SPORT: Andreas Højsleth og co. fra Astralis, tager igen et trofæ med hjem til Danmark!Denne gang vinder Astralis DreamHack Masters i Marseille, og tager 100.000 dollars med hjem. Dette er Astralis’ første turneringssejr i over...

lørdag 21. april 2018

40 procent flere besøgende til loppemarked i Aars (21.04.18)

Lions har solgt for over en halv mio. kroner

fredag 20. april 2018

Aars Skytteforening i vild medaljeregn (20.04.18)

De lokale skytter var brandvarme til Danmarksmesterskaberne

fredag 20. april 2018

Haubro-piger på floorballlandshold (20.04.18)

HAUBRO: To piger fra Haubro er kommet på landsholdet i floorball.
I Kristi Himmelfarts ferien er der Sognefest i Haubro, men for to Haubro-piger bliver det ikke til meget sognefest i år. Cecilia Holze Thøgersen og Stine Vad er...

onsdag 18. april 2018

Badmintontalent høster frugten af sit hårde slid (18.04.18)

Laura Fløj Thomsen vader i succes for tiden

torsdag 01. februar 2018

Stor udskiftning hos Konservative på generalforsamlingen i Aars

Formand og næstformand trak sig fra vælgerforeningens bestyrelse

Afgående formand Ernst Pinstrup Sørensen (t.v.) og næstformand Jørgen Justesen (t.h.) fik en kurv som tak for et mangeårigt bestyrelsesarbejde. I midten ny formand Ilse Skadhauge Larsen og Knud Kristensen, der modtog en gavekurv fra bestyrelsen, som tak for hans mange år i byrådet og alle de andre poster.

Af Hanne Monrad

VESTHIMMERLAND: Det Konservative Folkepartis vælgerforening i vesthimmerland holdt mandag aften en følelsesladet generalforsamling på Aars Hotel. Årsagen var, at tidligere borgmester Knud Kristensen meddelte, at han havde besluttet sig for at forlade byrådet med øjeblikkelig virkning.

På generalforsamlingen valgte vælgerforeningens mangeårige formand Ernst Pindstrup Sørensen og næstformand Jørgen Justesen at trække sig.

Som indledning til generalforsamlingen bad Knud Kristensen om ordet.

Han fortalte om året og valget i november og de efterfølgende frustrationer i forbindelse med valgaftenen og konstitueringen.
Som afslutning på talen, meldte han ud, til alles store overraskelse, at han havde besluttet at forlade byrådet med øjeblikkelig virkning.
- Det er noget jeg har tænkt længe over, men det kan ikke være anderledes, sagde Knud Kristensen. Jeg må tænke på mit helbred, og det seneste år har været hårdt for mig og min familie. Jeg er naturligvis ked af, at jeg vil skuffe de mange, der har stemt på mig til valget. Men jeg ved, at byrådsgruppen vil føre det gode arbejde videre og overlader trygt vores gode samarbejde i deres hænder.
Mange var overrasket over Knud Kristensens beslutning, men alle bakkede ham op og tilkendegav deres sympati, og efterfølgende var mange meget berørte over den overraskende udmelding.
Det er Pia Buus Pinstrup, Farsø, som ikke blev genvalgt til byrådet i november, men blev 1. suppleant til byrådet, der overtager Knud Kristensen plads i byrådet.
Efter Knud Kristensens tale til medlemmerne forsatte generalforsamlingen, hvor Svend Jørgensen blev valgt som dirigent.
Formanden Ernst Pinstrup Sørensen aflagde beretning. Han indledte med:
- 2017 var et valgår, derfor har der været rigtig megen aktivitet. Vi har deltaget i Forårsmessen i Messecenteret, Løgstør Dyrskue, Kimbrerskuet, optog til byfesterne i Farsø, Aars og Hornum.
Året har også været præget af kommunalvalget, og derfor har der været mange bestyrelsesmøder. Men der foruden, har vi afholdt mange fællesmøder med vor kommunalbestyrelsesmedlemmer og kandidaterne.
Hele foråret gik med at få en kandidatliste på plads, den havde vi på plads sidst i sommerferien.
Valgkampen blev jo skudt i gang allerede i 2016 af de andre partier i byrådet. Venstre ville have borgmesterposten ligegyldig hvad det kostede, og valgkampen blev lige så ubehagelig som vi havde forventet. Vi må sige, det lykkedes at fremstille os, som dem de andre ikke vil lege med, der var ingen, der var interesseret i at gå i valgforbund med os. De holdt alle sammen mod os. De havde lang tid før valget lavet en aftale, så de alle fik noget ud af, at lukke os helt ude.
Jeg syntes Konservative i Vesthimmerland fik et godt valg, når vi tænker på, hvor meget der er blevet arbejdet på, at vi ikke skulle få det. Og med den smædekampagne der blev kørt mod Knud, som alligevel var den person der fik fleste personlige stemmer nemlig over 3400.
Jeg syntes det er fantastisk, vi stadig er det parti der har fået fleste stemmer i Vesthimmerlands Kommune, Venstre fik godt nok otte mandater, men det var pga. deres valgforbund, sagde formanden.
Ernst  Pinstrup Sørensen fortsatte med at tale om regionsvalget.
I hele denne periode er der arbejdet med planlægning af regionsvalget i storkredsen, og vi fik en rigtig stor skare af kandidater samlet sammen. Jeg tror aldrig der har været så mange kandidater til regionsrådet.
Her i Vesthimmerland fik vi overtalt Pia Buus Pinstrup til at stille op, og det må vi sige var en rigtig beslutning, for hun opnåede et fantastisk flot valg med over 2600 personlige stemmer, og blev den af vor kandidater der opnåede fleste personlige stemmer - efter Per Larsen som fordoblede hans stemme tal fra sidst til over 10.000 stemmer.
Vi fik igen fire regionsrådsmedlemmer, i sidste periode havde vi kun tre medlemmer.
Formanden havde også ros til folketingsgruppen: Jeg synes det går rigtig godt for vor ministre, men nu er det spændende, hvor lang tid de kan holde sammen i regeringen.
Konservative har heldigvis ikke meldt så skrapt ud med skattenedsættelser som Liberal Alliance. Men vi er glade for hver eneste nedsættelse der er opnået.
Det ser ud til, at partiet får flere, som har fået øjnene op for vor vedholdenhed, og mon ikke nogle af dem fra Liberal Alliance mister i tiden, kommer tilbage til os.
Søren Pape gør det rigtig godt, og han bliver respekteret for det arbejde han har gang i.
Godt arbejde
Formanden havde også en tak til byrådsgruppen, og takkede for det gode arbejde og de gode resultater der er opnået.
- Jeg syntes, der er sket mange spændende ting her i kommunen. Nyt rådhus, ny omfartsvej er indviet fra Holmevej til Aggersundvejen her i sommer, byfornyelsesprojekter i landsbyerne Hornum, Ranum og Gedsted er nu godt i gang, en ny børnehave er på vej i Aars, den skal åbne her i foråret, Renovests nye genbrugsplads er åbnet her i Aars, en ny svømmehal er i støbeskeen. Vi har lige fået bevilliget 24 nye statslige arbejdspladser her til Løgstør osv. Jeg håber, alle disse projekter vil munde ud i, at vi får flere skatteborgere til kommunen og vi kan fastholde vore industrier og måske tiltrække nye. Ja, vi har jo allerede her i 2017 fået det vendt, så vi er blevet lidt flere i kommunen, mindre udgifter ved at drive kommunen, og samtidig kan yde den samme gode service, for det må jo være det, der er målet. Jeg ser også gerne vi fortsat arbejder for en lavere skat her i kommunen, selvom vi er det eneste parti i Vesthimmerland der ønsker det.
Ernst Pinstrup Sørensen sluttede sin beretning med en tak til Knud Kristensen:
- Alt dette kan vi for den største del takke dig for Knud. Det er dig der gennem mange år har oparbejdet den fantastiske store tillid, som der er til dig i Vesthimmerlands Kommune. Du startede i Aars Byråd sammen med en konservativ mere, og du har gennem mange år taget mange kampe for at gøre Aars og nu Vesthimmerlands Kommune til et godt sted at leve og drive virksomhed.
Det skylder vi dig en stor tak for og ikke mindst for, at du i 13 år du har været en fantastisk borgmester for hele kommunen.
Valg
Til det efterfølgende valg til bestyrelsen var der også overraskelser. Såvel formanden Ernst  Pinstrup Sørensen som næstformanden Jørgen Justesen ønskede ikke genvalg. Det var ikke på grund af utilfredshed med tingenes tilstand, men en beslutning foranlediget af, at begge har været med i rigtig mange år og mente, at det var på tide, at nye kom til.
Som ny formand blev Ilse Skadhauge Larsen, Hornum, valgt og til næstformand blev Willy Møller, Farsø, valg. På valg var også Kurt Jensen, Aars, Margit Kristensen, Aars, og Erik Funder, Løgstør. De blev alle genvalgt. Yderligere to, Klavs Bojsen, Aalestrup, og Anne Marie Lindgaard Nielsen, Farsø, blev valgt, så bestyrelsen nu er på ni personer.


mandag 23. april 2018

Astralis vinder 100.000 dollars

E-SPORT: Andreas Højsleth og co. fra Astralis, tager igen et trofæ med hjem til Danmark!Denne gang vinder Astralis DreamHack Masters i Marseille, og tager 100.000 dollars med hjem. Dette er Astralis’ første turneringssejr i over...

lørdag 21. april 2018

40 procent flere besøgende til loppemarked i Aars

Lions har solgt for over en halv mio. kroner

fredag 20. april 2018

Aars Skytteforening i vild medaljeregn

De lokale skytter var brandvarme til Danmarksmesterskaberne

fredag 20. april 2018

Haubro-piger på floorballlandshold

HAUBRO: To piger fra Haubro er kommet på landsholdet i floorball.
I Kristi Himmelfarts ferien er der Sognefest i Haubro, men for to Haubro-piger bliver det ikke til meget sognefest i år. Cecilia Holze Thøgersen og Stine Vad er...

onsdag 18. april 2018

Badmintontalent høster frugten af sit hårde slid

Laura Fløj Thomsen vader i succes for tiden

onsdag 18. april 2018

Gilleleje-Eva er klar igen - nu i nye omgivelser

Knap tre måneder efter lukning genopstår Gilleleje-koncept

onsdag 18. april 2018

Byrådet har lagt strategien fast for de næste fire år

Udfordring at holde sig til det overordnede og udskyde detaljerne

søndag 15. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode initiativer indenfor det kulturelle område, med et mindre eller større beløbDet fortalte formanden, biblioteksleder Bo Jacobsen, Løgstør,...

torsdag 12. april 2018

Stor glæde over samarbejde ved rejsegilde i Aars

Solen varmede og gjorde sit til at gøre dagen god

torsdag 12. april 2018

Sølvmedalje

Torsdag d. 22. marts fik struktør-lærling Danni Rønne Pedersen ved sin svendeprøve en flot sølvmedalje. Han afsluttede både den praktiske og den skriftlige eksamen med et 12 tal.
Danni Rønne Pedersen startede i lære hos DM...

onsdag 11. april 2018

Forårsmesse med knald i

Cirka 7500 besøgte forårsmessen i Aars

onsdag 11. april 2018

Badmintontalent fra Aars imponerede til DM

Af Lars LindbergBADMINTON: Da der i weekenden blev spillet DM for U13 Elitespillere i Greve, viste Sarah Skriver fra Aars i den grad, at hun havde toppet formen på det helt rigtige tidspunkt.Den unge pige, som har fået sin...

onsdag 11. april 2018

Flere positive resultater af lokalt rygestopprojekt

977 deltog fra tre kommuner i Himmerland

søndag 08. april 2018

Aktivitetscentret i Bymidten holder de ældre i gang

Flag på bordene og kaffe hele dagen i anledning af 20 års fødselsdagen

lørdag 07. april 2018

30 år med Aars Patchwork Forening

AARS: For 30 år siden holdt Aars Patchwork Forening til i Giver Gl. Skole. Skolen fungerer ikke mere, men patchworkforeningen er stadig en aktiv forening, hvor der syes stoflapper sammen på kryds og tværs til brugbare pynte- og...

fredag 06. april 2018

Lysdal, Falgren & Bruland giver koncert i ALFA

AARS: 12. april kan du opleve en spændende koncert i Vesthimmerlands Musikhus ALFA med trioen Lysdal, Falgren & Bruland. Både guitaristen Jens Lysdal og violinisten Bjarke Falgren bliver ofte nævnt som nogle af de fremmeste...

torsdag 05. april 2018

Sponsorerne støtter op om cykelløb i Aars

CYKELLØB: Der har været arbejdet hårdt bag kulissen for at få cykelløbet Grand Prix Himmerland i Aars op og stå. I længere tid så det lidt sort ud, fordi der manglede interesserede sponsorer.Men nu er de fleste af de tidligere...

onsdag 04. april 2018

Dagplejeprojekt ser ud til at give børn bedre sproglige forhold

Fem dagplejegrupper i Vesthimmerland har deltaget i et sprogprojekt

onsdag 04. april 2018

Rejsegilde for Kimbrerparken i Aars

AARS: Der har været arbejdet konstant på det nye socialpsykiatriske botilbud på Markedsvej i Aars - selv om vinter og kulde ind i mellem har gjort det til et koldt arbejde. Nu er byggeriet så langt, at det er tid til...

onsdag 04. april 2018

Forår i luften i Messecenter Vesthimmerland i Aars

Der forventes op mod 10.000 besøgende i weekenden

mandag 26. marts 2018

Voldsomt trafikuheld ved St. Binderup

To biler kørte søndag morgen frontalt sammen

mandag 26. marts 2018

Efteruddannelsespris går til to enheder i Vesthimmerland

De er også indstillet til den nationale Efteruddannelsespris

mandag 26. marts 2018

Viceborgmester kom i slemt stormvejr i byrådssalen

Hendes ønske om at komme i Folketinget fik hårde ord med på vejen

mandag 26. marts 2018

Vesthimmerlandsk model er basis for lovforslag

Skoleleder i Vesthimmerland frygter dog den endelige udformning

søndag 25. marts 2018

Dagplejebørn mødes i Fredagshjørnet i Aars

AARS: Dukketeater og en masse legetøj fyldte salen i Aars Kirkecenter i fredags. Legetøjet er ikke fremme hver gang der holdes Fredagshjørne i Aars Kirkecenter. Men netop denne fredag handlede det om sanserne hos de nul til...

onsdag 14. marts 2018

Aktivitetscentret i Bymidten i Aars kan fejre 20 års fødselsdag

Cirka 28.000 mennesker besøger centret hvert år

onsdag 14. marts 2018

Ældre- og sundhedsområdet slipper let gennem lockout

Værst ser det ud med undervisning og dagtilbud

fredag 23. februar 2018

Samarbejde om ny, stor bålfest til Sct. Hans i Aars

Mange ideer i spil til fornyelse af Sct. Hans-festen i Aars

onsdag 21. februar 2018

Nyt Gundestrupspil er planlagt i Rævemosen

Svend Sørensen har skrevet manuskript og Martin Schwab instruerer

tirsdag 20. februar 2018

Forening træder ud af aftale om Aars Camping

Svigtende økonomi får konsekvenser for Aars Turistforening

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

fredag 09. februar 2018

Endelig en dansker i offroadens Formel 1

Ulrik Linnemann fra Skivum kører SuperCar i den kommende sæson

onsdag 07. februar 2018

Elever fra Vestermarkskolen i Aars nyfortolkede 10 hits

850 oplevede forestillingen i messecentret i Aars

onsdag 24. januar 2018

Aars forbereder byjubilæum

Byen fylder 150 år i 2020

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus

lørdag 05. august 2017

FDF i Aars gør klar til årets kredsstart

Der holdes fælles sæsonstart for alle unge i kredsen

fredag 14. april 2017

Kæmpe-gynge kan blive ny stor attraktion i Aars

Udviklingsgruppe vil opgradere Aars Lystanlæg

søndag 14. august 2016

"Håndboldskole er bedre end rigtig skole"

Det mener flere af deltagerne på håndboldskolen i Aars

onsdag 22. juni 2016

Fem dyre spots stjålet i løbet af en uge i Aars

Nu udlover Vesthimmerlands Kommune dusør på 5000 kroner

onsdag 02. december 2015

Prisfest for mentorer

VESTHIMMERLAND: Plejecenter Søndervang i Gedsted og Morten Timmermann Skindhøj fra Outline vinduer i Farsø modtog priserne som Årets Virksomhed og Årets Mentor ved prisfesten tirsdag aften på Løgstør Park Hotel.-...

tirsdag 15. september 2015

Afdøde fra færdselsuheld er fra Hvalpsund

VESTHIMMERLAND: De oplysninger Aars Avis modtog fra Nordjyllands Politi i går omkring den person der døde ved færdselsuheldet på Roldvej viser sig at være forkerte.
Den afdøde Thomas Dalbøge har folkeregisteradresse i...

onsdag 17. december 2014

30 dages fængsel for trafikdrab

AARS: I går tirsdag faldt dom i sagen om et færdselsdrab på Gl. Tingvej i Aars 10. februar.
Jakob Karlsen, Aars, blev dømt til 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 6000 kroner, samt yderligere frakendelse af kørekortet....

onsdag 07. november 2012

Gymnasiernes skarpeste hjerner var samlet i Aars

Første arrangement i Science akademi afviklet

onsdag 22. august 2012

Gamle drenge på nye cykler blev til jernmænd

To brødre kæmpede indbyrdes i en hård konkurrence