SENESTE NYT

onsdag 21. marts 2018

Aars sætter gang i butikkerne (21.03.18)

Af Thorkil ChristensenAARS: "Gang i butikkerne". Det er arbejdstitlen for et nyt initiativ i Aars, som skal udvikle det lokale handelsliv og sikre, at der fortsat er butiksliv i byen selv om nethandelen er stigende.-...

onsdag 21. marts 2018

Aars Gymnastikforening trak fulde huse i Farsøs haller (21.03.18)

50 års jubilæumsopvisningen gik over al forventning

onsdag 21. marts 2018

3F Midtfjord kan bryste sig af laveste ledighed i Nordjylland (21.03.18)

Midtfjord byder på et varieret virksomhedsudbud

søndag 18. marts 2018

Vesthimmerlændingene tynger ned i statistikken (18.03.18)

Vi bliver tungere men drikker lidt mindre i Vesthimmerland

fredag 16. marts 2018

En lille mus lukkede brugsen i Hornum i to dage (16.03.18)

Uddeleren valgte total åbenhed omkring problemet

onsdag 01. november 2017

Nyt tilbud til morgenfriske fodboldspillere

Af: Lars Lindberg

Fem fodboldklubber og tre uddannelsessteder har indledt et nyt samarbejde

En flok fodboldglade studerende får sved på panden, mens solen langsomt står op på en smuk efterårsdag.

FODBOLD: Det er fredag morgen. 

Fuglene har endnu ikke banket morgenrusten af deres stemmer, og solen snuer stadig under dynen, men alligevel er der heftig aktivitet på kunstgræsbanen på Aars IKs anlæg.

En flok piger piger og drenge bliver trænet af Jakob Dyrman, der udover at være førsteholdstræner i Aars IK også er lærer på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, og det er tydeligt, at hverken træner eller spillere er stået tidligt op for at dandere den på den stedsegrønne plasticgrønsvær. I dag er der fokus på indersideafleveringer, og det stiller krav til spillernes indersider - både dem på fødderne og indersiden af hovedet.

Der er ikke fuldstændig enighed om, hvordan reglerne for den igangværende øvelse skal fortolkes, så jakob Dyrman bliver nødt til at slå fast, at hans fortolkning er lov, og at det simpelthen er for tidligt på morgenen til demokrati.

Efter træningen samles spillere og træner i en rundkreds, og imens de første spæde solstråler bringer løfter om en smuk efterårsdag, evaluerer Jakob Dyrman dagens dont, og så er han klar til at forklare, hvorfor pokker en flok ellers velbegavede mennesker på en helt almindelig fredag tonser rundt på en fodboldbane, før fanden får sko på.

- De bedste håndboldspillere på byens uddannelsessteder bliver allerede tilbudt en ugentlig morgentræning, og det har vi ladet os inspirere af, siger Jakob Dyrman, da han efter at have fået en overordentlig kærlig velkomst fra centerleder René Carøes labrador, Fie, har taget plads på dennes kontor - centerlederens altså.

Sammen med Erhvervsskolerne Aars og 10. klassescentret har Vesthimmerlands Gymnasium og HF henvendt sig til en række lokale fodboldklubber for at høre, om de af deres spillere, som går på de en af de tre uddannelsesinstitutioner, kunne være interesserede i et ekstra træningstilbud - og responsen har været positiv.

Løgstør IF, Aars IK, Farsø/Ullits IF, Hornum IF og Gundersted IF har alle takket ja til tilbuddet, og indtil videre har et par dusin fodboldspillende studerende tilmeldt sig morgentræningerne, som er for spillere på alle niveauer.

- For håndboldspillerne er der tale om eliten, men det er ikke målet med vores tilbud. Vi vil bare gerne give en mulighed for ekstra træning til dem, der har ambitioner om at blive bedre fodboldspillere, forklarer Jakob Dyrman, der glæder sig over den store interesse for morgentræningstilbuddet.

- Jeg synes, det er virkelig positivt, at vi på forholdsvis kort tid har fået stablet noget på benene, som så mange samarbejdspartnere bakker op om. Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde nogle unge mennesker en ekstra ugentlig træning på et højt niveau, og jeg er imponeret over både dem, klubberne og kommunen, som også støtter initiativet, siger Jakob Dyrman.

Fredagstræningspasset er finansieret af spillerne, som betaler cirka 500 kroner om året for at deltage, men deres penge skal ikke lande i hverken klubbernes, skolernes eller kommunens pengekasse.

- Det skal ikke give overskud men bare kunne køre rundt. Klubberne har alle sagt ja til at stille dygtige trænere til rådighed, og brugerbetalingen bliver brugt til at købe dem fri fra deres arbejde, hvis der er behov for det, og ellers går de til bolde og andet udstyr. Om betalingen bliver den samme til næste år, må vi se på, når vi evaluerer til sommer, men målet er, at det hele går nul, når sæsonen er gået, siger Jakob Dyrman.

Fredagstræningerne begynder klokken syv om morgenen og slutter klokken halv ni, og der er taget højde for, at ingen fodboldglade studerende går glip af undervisningstimer, mens de dyrker deres hobby.

Indtil videre er fem fodboldklubber med i samarbejdet, men flere kan komme til, og det er ikke noget krav for deltagelse, at man er medlem af en af de fem klubber.

- Ønsker andre klubber at være med i samarbejdet, er de yderst velkomne, og går man på VHG, Erhvervsskolerne eller i 10. klassescentret uden at være medlem i en af samarbejdsklubberne, finder vi også ud af det. Det eneste krav vi stiller er, at man går på en af de tre skoler og gerne vil dygtiggøre sig som fodboldspiller, siger Jakob Dyrman.

Det var i første omgang planen, at morgentræningerne, der netop er startet, skulle have DBU og DGI som samarbejdspartnere, men det er endnu uklart, om det kommer til at ske. 

Til gengæld samarbejder de to store idrætsorganisationer med de tre lokale uddannelsesinstitutioner om træneruddannelser til interesserede studerende. På VHG kan eleverne vælge idræt på B-niveau, og mange af de studerende, som har netop det valgfag, kan blande deres praktiske erfaringer fra fredagstræningerne med lærerbøgernes teori i deres skoleopgaver.


onsdag 21. marts 2018

Aars sætter gang i butikkerne

Af Thorkil ChristensenAARS: "Gang i butikkerne". Det er arbejdstitlen for et nyt initiativ i Aars, som skal udvikle det lokale handelsliv og sikre, at der fortsat er butiksliv i byen selv om nethandelen er stigende.-...

onsdag 21. marts 2018

Aars Gymnastikforening trak fulde huse i Farsøs haller

50 års jubilæumsopvisningen gik over al forventning

onsdag 21. marts 2018

3F Midtfjord kan bryste sig af laveste ledighed i Nordjylland

Midtfjord byder på et varieret virksomhedsudbud

søndag 18. marts 2018

Vesthimmerlændingene tynger ned i statistikken

Vi bliver tungere men drikker lidt mindre i Vesthimmerland

fredag 16. marts 2018

En lille mus lukkede brugsen i Hornum i to dage

Uddeleren valgte total åbenhed omkring problemet

onsdag 14. marts 2018

Aktivitetscentret i Bymidten i Aars kan fejre 20 års fødselsdag

Cirka 28.000 mennesker besøger centret hvert år

onsdag 14. marts 2018

Ældre- og sundhedsområdet slipper let gennem lockout

Værst ser det ud med undervisning og dagtilbud

søndag 11. marts 2018

Aars-brydere strøg til tops til stævne i Frederikshavn

Det blev til flere guldmedaljer til Aars Brydeklub

fredag 09. marts 2018

Bogsalg på Vesthimmerlands biblioteker

VESTHIMMERLAND: Mandag til fredag i næste uge kan man gøre en god handel, når Vesthimmerlands Biblioteker holder stort bogsalg. Det sker på alle fire af kommunens biblioteker. Udsalget indeholder alt fra spændende romaner og...

fredag 09. marts 2018

Sys Bjerre i Blære Kirke

BLÆRE: Den farverige og folkekære singer-songwriter Sys Bjerre, har efterhånden afsøgt mange af musikkens afkroge, og denne gang har hun kastet sig over salmerne.Menigheden i Blære Kirke bliver torsdag, 15. marts præsenteret for...

onsdag 07. marts 2018

Cescom modtog Foretagsomhedsprisen

AARS: Der er fart på hos virksomheden Cescom, Industrivej 50, Aars.Netop derfor var virksomheden et oplagt valg til at modtage Aars Erhvervsråds Foretagsomhedspris.- Det er 15 år siden de tre prismodtagere etablerede deres...

onsdag 07. marts 2018

Aars Turistforening er på vej mod en lukning

Endelig ophævelse afgøres på generalforsamling fredag, 16. marts

onsdag 07. marts 2018

Aars kan profilere sig via 'ambassadøreffekten'

Aars Erhvervsråd havde - og har - mange projekter igang

onsdag 07. marts 2018

Caroline Henderson afslutter kulturugen i Aars

En hektisk kulturuge afsluttes med smuk jazz i Alfa

mandag 05. marts 2018

Kulturugen blev skudt i gang i Aars

Den vesthimmerlandske kulturuge “Aha! - når kulturen rykker ud” blev lørdag søsat med en koncert på Erhvervsskolerne Aars

mandag 05. marts 2018

Vintertræf for harmonikaspillere

AARS: "De glade musikanter". Det er navnet på et harmonikaorkester fra Brønderslev, men det kunne lige så godt være overskriften på vinterharmonikatræffet på Kimbrerkroen i Aars lørdag, 10. marts.De 10 orkestre der...

lørdag 03. marts 2018

Dyrskuesæsonen skydes i gang i Aars

Messecenter Vesthimmerland danner 7. marts ramme om Agro Nord

fredag 02. marts 2018

Det nye Handicapråd gør status

VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt Handicapråd. Det har blandt andet til opgave at rådgive byrådet i handicappolitiske spørgsmål, at komme med gode ideer på...

torsdag 01. marts 2018

'Forår i Himmerland' tegner til ny rekord

Der er håb om, at rekorden fra 2016 med 108 udstiller bliver slået

onsdag 28. februar 2018

Sne og fygning skaber problemer

AARS: Det er bidende koldt, og sneen skaber problemer rundt om på egnen.
Ifølge politiet har der været en del glatføreuheld i går og i nat, men ingen med personskade. Nogle af bilerne holder fortsat i vejgrøfterne rundt...

onsdag 28. februar 2018

Syv skønne piger og en mand tilbyder Skøn Krop i Aars

Få lagt en frisk make up i den gamle bankboks

onsdag 28. februar 2018

Aars som mødested for 125 Rotary-medlemmer

62 Rotary-klubber kan få input til nye projekter

onsdag 28. februar 2018

Jagt og fiskerimesse i Aars blev en stor succes

Messecenter Vesthimmerland har allerede besluttet at gentage messen til næste år

mandag 26. februar 2018

Sundhedshuse selvfølgelig!

Per Nyborg(K), medlem i sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune og Pia Buus Pinstrup (K), regionsrådsmedlem i Region Nordjylland mener man skal satse på flere sundhedshuse i Vesthimmerland:

søndag 25. februar 2018

Nu laves der igen mad i køkkenerne på Solvang

Plejecentrets beboere mærker ikke den store forskel i kvaliteten

fredag 23. februar 2018

Samarbejde om ny, stor bålfest til Sct. Hans i Aars

Mange ideer i spil til fornyelse af Sct. Hans-festen i Aars

onsdag 21. februar 2018

Tidligere borgmester sørger over prinsen

Knud Kristensen mindes Prins Henrik som en sjov og karismatisk mand

onsdag 21. februar 2018

Nyt Gundestrupspil er planlagt i Rævemosen

Svend Sørensen har skrevet manuskript og Martin Schwab instruerer

onsdag 21. februar 2018

Tidens Kunst trak mange gæster til Aars

Nordjyllands største kunstmesse tiltrak mere end 1.600 besøgende

tirsdag 20. februar 2018

Forening træder ud af aftale om Aars Camping

Svigtende økonomi får konsekvenser for Aars Turistforening

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

søndag 11. februar 2018

Det går godt i gymnastikforeningen

Aars Gymnastikforening har holdt generalforsamling

fredag 09. februar 2018

Endelig en dansker i offroadens Formel 1

Ulrik Linnemann fra Skivum kører SuperCar i den kommende sæson

onsdag 07. februar 2018

Elever fra Vestermarkskolen i Aars nyfortolkede 10 hits

850 oplevede forestillingen i messecentret i Aars

onsdag 07. februar 2018

Mulig udregningsfejl kan koste dyrt i Vesthimmerland

Frygt for at Vesthimmerland skal tilbagebetale mange millioner kroner

søndag 28. januar 2018

Vesthimmerland kom i fokus ved Trap Danmark udgivelse

Kronprinsen modtog særligt indbundne eksemplarer

fredag 26. januar 2018

Særudstillingen om Klein i Aars tiltrak et stort publikum

De fleste kunne genoplive personlige minder

onsdag 24. januar 2018

Ny esportsklub i Aars fik fantastisk start

Foreningen havde allerede 46 medlemmer, da den åbnede i søndags

onsdag 24. januar 2018

Fantastisk debut til eksotisk messe i Aars

Lørdag vrimlede det med både krybdyr og mennesker i messecentret

onsdag 24. januar 2018

Aars forbereder byjubilæum

Byen fylder 150 år i 2020

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

onsdag 17. januar 2018

Statslige arbejdspladser til Vesthimmerland

Løgstør får 24 af de statslige arbejdspladser, der flyttes fra København

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus i Aars udvider på to fronter

Åbner afdeling i Aalestrup og har stiftet støtteforening

onsdag 17. januar 2018

Land og By i Hornum dropper loppemarked

Nedbrændt lagerhal bliver ikke genopført - forsikringspengene går til nyt køkken

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus