SENESTE NYT

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars (19.01.18)

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

torsdag 18. januar 2018

Tyve stjal Red Bull (18.01.18)

AARS: Tyve begik torsdag kl. ca. 05.15 indbrud i en tankstation på Vestre Boulevard i Aars. Tyvene kom ind via en hoveddør, som de brød op – og gennemrodede skuffer i kontor og butik. Tyvene stjal 7-10 stk. Red Bull. Der er...

onsdag 17. januar 2018

Statslige arbejdspladser til Vesthimmerland (17.01.18)

Løgstør får 24 af de statslige arbejdspladser, der flyttes fra København

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus i Aars udvider på to fronter (17.01.18)

Åbner afdeling i Aalestrup og har stiftet støtteforening

onsdag 17. januar 2018

Borgmesteren vil have statslige arbejdspladser (17.01.18)

Borgmester Per Bach Laursen vurderer dog, at løbet er kørt for denne omgang

onsdag 01. november 2017

Nyt tilbud til morgenfriske fodboldspillere

Af: Lars Lindberg

Fem fodboldklubber og tre uddannelsessteder har indledt et nyt samarbejde

En flok fodboldglade studerende får sved på panden, mens solen langsomt står op på en smuk efterårsdag.

FODBOLD: Det er fredag morgen. 

Fuglene har endnu ikke banket morgenrusten af deres stemmer, og solen snuer stadig under dynen, men alligevel er der heftig aktivitet på kunstgræsbanen på Aars IKs anlæg.

En flok piger piger og drenge bliver trænet af Jakob Dyrman, der udover at være førsteholdstræner i Aars IK også er lærer på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, og det er tydeligt, at hverken træner eller spillere er stået tidligt op for at dandere den på den stedsegrønne plasticgrønsvær. I dag er der fokus på indersideafleveringer, og det stiller krav til spillernes indersider - både dem på fødderne og indersiden af hovedet.

Der er ikke fuldstændig enighed om, hvordan reglerne for den igangværende øvelse skal fortolkes, så jakob Dyrman bliver nødt til at slå fast, at hans fortolkning er lov, og at det simpelthen er for tidligt på morgenen til demokrati.

Efter træningen samles spillere og træner i en rundkreds, og imens de første spæde solstråler bringer løfter om en smuk efterårsdag, evaluerer Jakob Dyrman dagens dont, og så er han klar til at forklare, hvorfor pokker en flok ellers velbegavede mennesker på en helt almindelig fredag tonser rundt på en fodboldbane, før fanden får sko på.

- De bedste håndboldspillere på byens uddannelsessteder bliver allerede tilbudt en ugentlig morgentræning, og det har vi ladet os inspirere af, siger Jakob Dyrman, da han efter at have fået en overordentlig kærlig velkomst fra centerleder René Carøes labrador, Fie, har taget plads på dennes kontor - centerlederens altså.

Sammen med Erhvervsskolerne Aars og 10. klassescentret har Vesthimmerlands Gymnasium og HF henvendt sig til en række lokale fodboldklubber for at høre, om de af deres spillere, som går på de en af de tre uddannelsesinstitutioner, kunne være interesserede i et ekstra træningstilbud - og responsen har været positiv.

Løgstør IF, Aars IK, Farsø/Ullits IF, Hornum IF og Gundersted IF har alle takket ja til tilbuddet, og indtil videre har et par dusin fodboldspillende studerende tilmeldt sig morgentræningerne, som er for spillere på alle niveauer.

- For håndboldspillerne er der tale om eliten, men det er ikke målet med vores tilbud. Vi vil bare gerne give en mulighed for ekstra træning til dem, der har ambitioner om at blive bedre fodboldspillere, forklarer Jakob Dyrman, der glæder sig over den store interesse for morgentræningstilbuddet.

- Jeg synes, det er virkelig positivt, at vi på forholdsvis kort tid har fået stablet noget på benene, som så mange samarbejdspartnere bakker op om. Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde nogle unge mennesker en ekstra ugentlig træning på et højt niveau, og jeg er imponeret over både dem, klubberne og kommunen, som også støtter initiativet, siger Jakob Dyrman.

Fredagstræningspasset er finansieret af spillerne, som betaler cirka 500 kroner om året for at deltage, men deres penge skal ikke lande i hverken klubbernes, skolernes eller kommunens pengekasse.

- Det skal ikke give overskud men bare kunne køre rundt. Klubberne har alle sagt ja til at stille dygtige trænere til rådighed, og brugerbetalingen bliver brugt til at købe dem fri fra deres arbejde, hvis der er behov for det, og ellers går de til bolde og andet udstyr. Om betalingen bliver den samme til næste år, må vi se på, når vi evaluerer til sommer, men målet er, at det hele går nul, når sæsonen er gået, siger Jakob Dyrman.

Fredagstræningerne begynder klokken syv om morgenen og slutter klokken halv ni, og der er taget højde for, at ingen fodboldglade studerende går glip af undervisningstimer, mens de dyrker deres hobby.

Indtil videre er fem fodboldklubber med i samarbejdet, men flere kan komme til, og det er ikke noget krav for deltagelse, at man er medlem af en af de fem klubber.

- Ønsker andre klubber at være med i samarbejdet, er de yderst velkomne, og går man på VHG, Erhvervsskolerne eller i 10. klassescentret uden at være medlem i en af samarbejdsklubberne, finder vi også ud af det. Det eneste krav vi stiller er, at man går på en af de tre skoler og gerne vil dygtiggøre sig som fodboldspiller, siger Jakob Dyrman.

Det var i første omgang planen, at morgentræningerne, der netop er startet, skulle have DBU og DGI som samarbejdspartnere, men det er endnu uklart, om det kommer til at ske. 

Til gengæld samarbejder de to store idrætsorganisationer med de tre lokale uddannelsesinstitutioner om træneruddannelser til interesserede studerende. På VHG kan eleverne vælge idræt på B-niveau, og mange af de studerende, som har netop det valgfag, kan blande deres praktiske erfaringer fra fredagstræningerne med lærerbøgernes teori i deres skoleopgaver.


fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

torsdag 18. januar 2018

Tyve stjal Red Bull

AARS: Tyve begik torsdag kl. ca. 05.15 indbrud i en tankstation på Vestre Boulevard i Aars. Tyvene kom ind via en hoveddør, som de brød op – og gennemrodede skuffer i kontor og butik. Tyvene stjal 7-10 stk. Red Bull. Der er...

onsdag 17. januar 2018

Statslige arbejdspladser til Vesthimmerland

Løgstør får 24 af de statslige arbejdspladser, der flyttes fra København

onsdag 17. januar 2018

Barnets Blå Hus i Aars udvider på to fronter

Åbner afdeling i Aalestrup og har stiftet støtteforening

onsdag 17. januar 2018

Borgmesteren vil have statslige arbejdspladser

Borgmester Per Bach Laursen vurderer dog, at løbet er kørt for denne omgang

onsdag 17. januar 2018

Land og By i Hornum dropper loppemarked

Nedbrændt lagerhal bliver ikke genopført - forsikringspengene går til nyt køkken

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

lørdag 13. januar 2018

Over 100 deltog i den flotte stjernevandring i Aars

Stjernevandringen er en tradition, der er kommet for at blive

fredag 12. januar 2018

Ulv gennem Vesthimmerland er nu set i Skagen

Det formodes at der er tale om en og samme ulv

fredag 12. januar 2018

Ny genbrugsplads i Aars blev indviet

Af Lars LindbergAARS: Fredag i sidste uge blev Aars' nye genbrugsstation på Skivumvej 154 indviet.Indvielsen faldt på en smuk men kold dag, så det generede næppe de cirka 100 fremmødte, at Uffe Bro, som sidder i byrådet for...

torsdag 11. januar 2018

Nytårsparole i Haverslev med stjerner og et gyldent skær

Mange roser til de frivillige i beredskabet

torsdag 11. januar 2018

Truckshow bliver i Hornum

Uro gør det svært at holde på udstillerne i Hornum

onsdag 10. januar 2018

Byrådspolitiker vil genindføre borgerbetjening flere steder

Afstandene taler for, at sprede borgerbetjeningen, mener Kirsten Moesgaard

onsdag 10. januar 2018

104-årig fik borgmesteren til at måbe

Af Lars LindbergAARS: Torsdag 4. januar fyldte Thala Kristine Kragh, Dr. Louises Vej 7, Aars, 104 år, og derfor var hun en af de første fødselarer i kommunen, som fik besøg af den nye borgmester Per Bach Laursen fra Venstre.Det...

onsdag 10. januar 2018

Alt forløb stille og roligt - selv om der blev skudt og dræbt mange

Smoothiesalget blev en overvældende succes. Der var udsolgt allerede første aften

mandag 08. januar 2018

'Familien' VHG på skitur til Østrig

AARS: Man kunne tro, at lærere og elever på Vesthimmerlands Gymnasium og HF har nok af hinanden i den daglige skolehverdag, men nej! Tirsdag d. 2. januar ved middagstid troppede 140 personer op på skolens parkeringsplads for at...

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

fredag 05. januar 2018

Ny genbrugsplads i Aars er åbnet

Fredag formiddag blev pladsen indviet af den kommende formand for Teknik- og Miljøudvalget

fredag 05. januar 2018

Aggressiv kørsel og narkopåvirket

AARS: En aggressiv bilkørsel og deraf opståede farlige situationer fik en politipatrulje til at standse en bilist på Vestre Boulevard i Aars onsdag aften sent. Det viste sig, at bilisten var påvirket af både narkotika og af...

fredag 05. januar 2018

Verdens grimmeste juletræ bliver til souvenirs

Af Torsten Hansen
AARS: Verdens grimmeste juletræ i Aars ender sine dage med at blive til souvenirs.Sandsynligvis bliver det grimme souvenirs - men hvordan kan det blive andet.Fredag formiddag kom det meget optalte træ op og...

fredag 05. januar 2018

IK Frem springer ind i 2018

GYMNASTIK: Julen er overstået, og i Suldrup blev det fejret med, at julemanden sprang over juletræet.Der var således masser af fart på, da IK Frem og Stensbohallen havde inviteret børn i alle aldre ind i hallen i Suldrup, men...

onsdag 03. januar 2018

Venteliste til TPNG i Aars

Alt er klar til det store computerstævne

onsdag 03. januar 2018

Hærværk og Facebookchikane

- Tror ikke min politiske holdning er årsagen, siger Nichlas F. Larsen

onsdag 03. januar 2018

Saluteringslauget bragede det nye år ind

Af Lars LindbergAARS: Traditionen tro havde Himmerlands Saluteringslaug kørt deres helt tunge legetøj i stilling, da de 31. december klokken 12.00 bød det nye år velkommen på Kimbrertorvet i Aars.En lille uskyldigt udseende kanon...

søndag 31. december 2017

To Aars-lærere headhuntet

Sammen har de udviklet et tværfagligt undervisningsforløb

fredag 29. december 2017

Støtte til idræt og e-sport i Aars

Fonden for Sparekassen Himmerland uddelte penge

onsdag 27. december 2017

Brugt legetøj vakte glæde i Barnets Blå Hus

Carpe Diem og Byen i Byen hjalp børn af forældre med misbrug

onsdag 27. december 2017

Hussalget for 2017 i Aars ser ud til at sætte ny rekord

Lokale ejendomsmæglere: Vi er ovenud tilfredse med 2017

mandag 25. december 2017

Aars er klar til at tage imod eksotiske dyr

Ny messe med masser af reptiler, krybdyr og fugle

fredag 22. december 2017

Juleafslutning i gymnastik

AARS: Nissemor og nissefar ankom i kane, da Aars Gymnastikforening holdt juleafslutning for foreningens yngste medlemmer samt deres forældre og bedsteforældre.Traditionen tro var springsalen i Idrætscenter Østermarken dækket op...

torsdag 21. december 2017

Femte ben i rundkørsel er til erhvervsområde i Aars

Endnu har ingen virksomheder vist interesse for området

søndag 17. december 2017

Dance & Stage 7. bedste i Verden med dansen Toy Story

Dansere fra Aars overgik de vildeste forventninger

fredag 15. december 2017

Sorggrupper i Aars har flere unge på venteliste

Fik forleden økonomisk håndsrækning på 109.850 kr. fra AaBs kampe

onsdag 13. december 2017

Et stort ønske i Aars opfyldes kort før jul

Ny cafe åbner i Aars torsdag

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

onsdag 22. november 2017

Lysdahl og Simonsen bliver til Boutique Mary

Men først når julehandlen og januarudsalget er overstået

onsdag 22. november 2017

Konservatives nedtur er total

Sådan bliver udvalgsposterne fordelt

onsdag 22. november 2017

Per Bach Laursen bliver ny borgmester

Venstres spidskandidat vipper Knud Kristensen af tronen

onsdag 22. november 2017

Sådan ser det nye byråd i Vesthimmerlands Kommune ud

Der er udskiftning på ni af de 27 pladser

tirsdag 21. november 2017

Alle stemmer er talt op

Alle ingredienser til valgnattens rævekager er nu indsamlet

onsdag 08. november 2017

Fuldt hus og stor succes for Revyernes Revy i ALFA

Arrangementet bliver måske gennemført hvert andet år

onsdag 08. november 2017

To nye ind- og udkørsler etableres til Vestre Boulevard

De politiske udvalg har ændret holdning

onsdag 01. november 2017

Aars Borgerforening blev ramt af turbolens

Men bestyrelsen arbejder med flere kreative initiativer

onsdag 01. november 2017

Nyt tilbud til morgenfriske fodboldspillere

Fem fodboldklubber og tre uddannelsessteder har indledt et nyt samarbejde

onsdag 01. november 2017

Hæder til Skjold Burne i Aars

Butikken blev kåret som kædens bedste i Nordjylland

onsdag 01. november 2017

På pension efter 26 år på Østermarkskolen

Fredag sagde viceskoleinspektør, Martin Dallgaard, farvel

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus

lørdag 05. august 2017

FDF i Aars gør klar til årets kredsstart

Der holdes fælles sæsonstart for alle unge i kredsen