SENESTE NYT

fredag 22. juni 2018

VHG – en rugekasse (22.06.18)

Strandskadepar yngler på taget

fredag 22. juni 2018

Rundkørsel kan gøre farligt kryds i Aars sikkert (22.06.18)

AARS: Der er et par måneder til budgetforhandlingerne i kommunen begynder. Om der bliver afsat midler til trafiksikring er derfor endnu et åbent spørgsmål. Som skrevet i Aars Avis har Teknik- & Miljøudvalget indstillet, at...

torsdag 21. juni 2018

Borgerinddragelse kan foregå på flere måder (21.06.18)

Politikerne kan afgive indflydelse eller styre processen

torsdag 21. juni 2018

Flot opbakning til byfesten i Nørager (21.06.18)

NØRAGER: Byfesten forløb stille og roligt i Nørager, og kun til festen om lørdagen kunne arrangørerne have ønsket sig lidt bedre opbakning.- Vi startede med banko-spil om onsdagen, hvor der var omkring 200 gæster, og den flotte...

onsdag 20. juni 2018

Erhvervskontoret i Aars er reddet af politisk forlig (20.06.18)

Erhverv Væksthimmerland kan dog fortsat blive ramt

onsdag 21. marts 2018

3F Midtfjord kan bryste sig af laveste ledighed i Nordjylland

Midtfjord byder på et varieret virksomhedsudbud

VESTHIMMERLAND: 3F Midtfjord, som dækker Vesthimmerlands Kommune og en del af Jammerbugt Kommune, er den blandt de nordjyske 3F afdelinger, som har den laveste ledighed. I øjeblikket er antallet af ledige 235 svarende til 6,92 procent. Afdelingen dækker endvidere Mariagerfjord for tømrere og bygningssnedkere og det træindustrielle område.
Det oplyste formanden, Lene Haugbølle, Aars, på 3F Midtfjords generalforsamling på Pavillon Christiansminde i Løgstør tirsdag aften 20. marts. Det kan være svært at lokalisere årsagen til 3F Midtfjords gunstige placering.
Velfungerende jobudbud
- Måske skyldes det, at vi i Vesthimmerland og Han Herred har et varieret og velfungerende erhvervsliv med mange forskellige job-muligheder, sagde Lene Haugbølle.
Aars har mange jobs, f.eks. fjerkræslagteri, jernstøberi og flere andre udviklingsvirksomheder. Farsø har en stor beskæftigelsesmæssige styrke inden for det træindustrielle område og sundhedssektoren. Løgstør tilbyder bl.a. vækst i arbejdspladser inden for fremstilling af præfabrikerede bygninger og avancerede fjernvarmerør. Fjerritslev har jobs inden for eksempelvis metalindustrien og Nibe tilbyder jobs på kranfabrikken og det store Arla-mejeri i Bislev.
Hertil kommer hele bygge- og anlægssektoren, hvor det går stærkt. Også serviceområdet med feriecentre, hoteller og andre turistmæssige virksomheder betyder meget i vort område.
Det lokale arbejdsmarked er således ikke alene afhængigt af en eller to meget store virksomheder, men kan tilbyde jobs i en underskov af små og mellemstore virksomheder.
- Alt i alt betyder det varierede udbud af jobs, at der er brug for mange forskellige kompetencer, herunder fra velkvalificerede 3F-medlemmer. Derfor skal vi holde godt fast i vor gode erhvervsudvikling og prioritere uddannelse højt, så vi opkvalificerer medarbejderne, understregede Lene Haugbølle.
46,9 millioner
Formanden oplyste, at afdelingen i 2017 fik hentet godt 46,9 millioner hjem til medlemmerne.
- Det er 200.000 kr. mindre end året i forvejen, men alligevel en god slat penge. Millionerne er resultat af de sager, som afdelingen har ført for medlemmerne i årets løb. Det er penge, som kommer ind ved, at vi laver løntjek, finder manglende feriepenge, konkurser, arbejdsskadesager og hjælp til sociale sager. Sidstnævnte – antallet af sociale sager – faldt. Det kan bl.a. skyldes, at der har været mangel på sagsbehandlere på Vesthimmerlands Jobcenter, så det har knebet med at få afsluttet sagerne samt, at det har været utroligt svært at få en førtidspension. Vi håber, at problemet er løst, så vore medlemmer nu hurtigere kan få den rette sagsbehandling, sagde Lene Haugbølle.
Og så er vi lige midt i overenskomstforhandlinger på offentlige område. Forhandlingerne sker på nuværende tidspunkt i forligsinstitutionen. Der er givet konfliktvarsel på en del områder, som arbejdsgiverne så har svaret igen på med en omfattende lockout. Så i øjeblikket er der travlt med at få styr på, hvem der er omfattet, og så at få informeret de involverede. Næstformand  Lindy Mortensen har holdt infomøder for de offentligt tillidsvalgte. Så nu venter vi i spænding på, om der kommer et resultat. Forligskvinden kan udsætte konflikten og lockouten, så det er kun at vente og være forberedt, hvis der kommer en konflikt.
3F-formanden berettede, at mange medlemmer er kommet i klemme i sygedagpengesystemet, efter at der er sket hårde stramninger på dette område de senere år. Hertil kan føjes, at der hele tiden kommer stramninger eksempelvis på hele dagpengeområdet i forhold til beregningsmetode og den nye udbetalingsperiode.
- For medlemmer, som havner i en utilfredsstillende situation, er det vigtigt, at de henvender sig til os, før sagen er gået i hårknude og måske havnet i medierne, sagde Lene Haugbølle.
3F Midtfjord har i dag 4150 medlemmer, hvilket er 69 medlemmer færre end sidste år.
De fordeler sig på byggegruppen (894), Den grønne Gruppe (224), Den offentlige gruppe (451), Industrien (1969), privat service, hotel og restauration (173), transport (416), ukendte (23).
- Ud af vore 4150 medlemmer, er der 366, som kun har valgt at være medlem af A-kassen. Det er kedeligt, at så mange fortsat vælger at stå uden for det faglige fællesskab. En del af dem kan ikke forstå, at de ikke kan få hjælp til faglige sager og arbejdsskadesager, når de ikke er medlem af fagforeningen. De har jo heller ikke indflydelse på deres egen overenskomst. De kan hverken være med til at indsende krav eller være med til at stemme om resultaterne, betonede 3F Midtfjords formand.
Lene Haugbølle mener, at der er grundlag for yderligere beskæftigelse.
- Vi er af den opfattelse, at der fortsat er en betydelig arbejdskraftreserve i Danmark, som vi med en prioriteret indsats godt kan få i spil til ordinære jobs i virksomhederne. Det kan godt være, at det kræver lidt uddannelse for at klare jobbene, men lad os så komme i gang med at uddanne folk. Det kræver også, at arbejdsgiverne vil tage flere elever/lærlinge. Arbejdskraften kommer utvivlsomt ikke dumpende ned fra himlen. Arbejdsgiverne skal helt sikkert gøre en større indsats for at tiltrække medarbejdere, end da krisen rasede.
3F-formanden nævnte også afdelingens meget aktive indsats for at møde medlemmerne i øjenhøjde bl.a. gennem gade-aktioner, messedeltagelse og kampagnen ”Organiseret byggeri”. Lene Haugbølle omtalte også efterårets kommunalvalg.
- I Vesthimmerland skiftede borgmesterposten fra Konservative til Venstre. Vi håber, at luften nu er renset, så byrådet kan tage fat på at arbejde for kommunens positive udvikling frem for at bruge tid og kræfter på mudderkastning, konkluderede 3F-formanden.


fredag 22. juni 2018

VHG – en rugekasse

Strandskadepar yngler på taget

fredag 22. juni 2018

Rundkørsel kan gøre farligt kryds i Aars sikkert

AARS: Der er et par måneder til budgetforhandlingerne i kommunen begynder. Om der bliver afsat midler til trafiksikring er derfor endnu et åbent spørgsmål. Som skrevet i Aars Avis har Teknik- & Miljøudvalget indstillet, at...

torsdag 21. juni 2018

Borgerinddragelse kan foregå på flere måder

Politikerne kan afgive indflydelse eller styre processen

torsdag 21. juni 2018

Flot opbakning til byfesten i Nørager

NØRAGER: Byfesten forløb stille og roligt i Nørager, og kun til festen om lørdagen kunne arrangørerne have ønsket sig lidt bedre opbakning.- Vi startede med banko-spil om onsdagen, hvor der var omkring 200 gæster, og den flotte...

onsdag 20. juni 2018

Erhvervskontoret i Aars er reddet af politisk forlig

Erhverv Væksthimmerland kan dog fortsat blive ramt

onsdag 20. juni 2018

1000 dyretransporter er politianmeldt

Fødevarestyrelsen undlod gennem flere år at skride ind over for vognmænd, der ikke levede op til reglerne for transport af dyr

onsdag 20. juni 2018

Sankt Hans for børn og voksne i Aars Lystanlæg

Børnehavebørn fremstiller 93 hekse som kan ses i lystanlægget

søndag 17. juni 2018

Fra lægehus til sognets hus

Menighedsrådet har købt lægehuset på Kirkeplads

lørdag 16. juni 2018

Fugleskydning i skoven i Nørager

NØRAGER: Der har lige været Fuglekongeoptog til byfesten i Nørager, og resten af eftermiddagen er der fugleskydning i skoven. 
Ikke af dem der kvidrer, det er istedet en stor fugl i træ, som de omkring 40 deltagere skal...

lørdag 16. juni 2018

Natåbent i Aars blev et tilløbsstykke for hele regionen

AARS: Der var fyldt af mennesker i Aars hele natten til natåbent med vanvittige timetilbud. I nogle butikker kunne man næsten ikke komme til, og det, som skulle være en éngangsforestilling, bliver måske alligevel...

lørdag 16. juni 2018

Boldt på gavlen og Nørgaard vil være med til indvielsen

AARS: Tjener Boldt kommer på gavlen ved Kimbrertorvet, og Lise Nørgaard, der fyldte 101 år i torsdags, kommer til ferniseringen.
Det afslørede formanden for handelsstandsforeningen Mogens Kristensen lørdag formiddag.
- Det hele...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig linjeføring af en ny midtjysk motorvej

fredag 15. juni 2018

Kommunen har høje mål for lokal borgerinddragelse

Teknikudvalget har planer om Danmarks bedste borgerinddragelse

torsdag 14. juni 2018

Tomme tanke på Vesthimmerlands Flyveplads

AARS: Natten til onsdag blev der igen begået indbrud i en hangar på Vesthimmerlands Flyveplads.
Sidste gang slap tyvene afsted med en hel svæveflyver og andet udstyr. Denne gang er det 220 liter benzin, som til sidste dråbe er...

torsdag 14. juni 2018

Tjener Boldt hænger i bremsen i Aars

AARS: Skuespilleren Per Pallesen er en af de mest kendte personligheder i Aars. Han har fået sin egen plads, og nu er der også ønsker om at få lavet et gavlmaleri på en meget fremtrædende placering i Aars.Det er dog ikke planen,...

onsdag 13. juni 2018

Døgnåbne butikker i Aars

Butikkerne i Aars ”udfordrer” igen nettet

onsdag 13. juni 2018

Hvepseangreb endte med ild i terrasse

AARS: En 32-årig mand på Peder Stubs Vej i Aars kom alt andet end heldigt ud af et opgør med hvepse.
Ifølge Nordjyllands Politi ville manden fjerne et hvepsebo. Men det var de små beboere ikke tilfredse med. De angreb manden....

onsdag 13. juni 2018

Forslag fra Aars om ny lægehelikopterplacering

Himmerlændinge ønsker foretræde i Folketinget

onsdag 13. juni 2018

Ny turistforening i Aars ønsker bureau genåbnet

Søger kommunen om bureau og om opbakning til økonomi

onsdag 13. juni 2018

Astralis funkler igen med sejr i London

ESPORT: De fem danske spillere i Astralis går fra sejr til sejr for tiden. Holdet har ligget på førstepladsen i CS:GO ranglisterne i nogle måneder og i søndags blev det til endnu en stor sejr og en cementering af førstepladsen,...

søndag 10. juni 2018

To storstensgrave bevares og fremvises i Aars

AARS: Arkæologerne på Vesthimmerlands Museum i Aars finder ofte spændende fund fra oldtiden. Men standard er, at så snart fundet er undersøgt, så bliver det fjernet og noget nyt bygges ovenpå.Men få gange lykkes det at få...

lørdag 09. juni 2018

En stafet for alle der kender til kræft

AARS: Det er sjovt og hyggeligt men i skyggen af alvoren, når der i dag og frem til klokken 11 i morgen formiddage holdes Stafet for Livet i anlægget i Aars.
Med 750 tilmeldte på 31 hold er staffetten allerede en succes i Aars,...

fredag 08. juni 2018

Det summer af liv på 4-H Gården i Aars

Nødråb hørt: Flere børn og en hestepasser er på vej

torsdag 07. juni 2018

Ny sportshal indviet med lidt overraskende gimmick

Erhvervsskolerne vil stille overskydende haltid til rådighed for andre

onsdag 06. juni 2018

Sankt Hans bålene er truet af tørke

Af Ture DamtoftVi elsker vort land men ikke tørke. Det solrige vejr og manglen på regn har betydet afbrændingsforbud i 13 kommuner. Hidtil er Vesthimmerlands Kommune gået fri, men det kan snart ændre sig.- Skt. Hans komme til at...

onsdag 06. juni 2018

Flippercup i det kølige vand i Aars svømmehal og friluftsbad

SVØMNING: Aars Svømmeklub har på årets hidtil varmeste dag holdt den traditionsrige Flipper Cup for yngre svømmere. Når solskinnet bliver for varmt, er det godt at kunne hoppe i vandet, og 33 veloplagte svømmere startede...

onsdag 06. juni 2018

Nu sælges det grimme juletræ

AARS: - Nu er vi endelig blevet enige om, hvordan folk skal kunne mindes Danmarks Grimmeste Juletræ, siger Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening.Allerede op til jul blev det besluttet, at folk skulle have mulighed for at...

fredag 01. juni 2018

500 portioner gratis mad blev revet væk i Aars

Fars Dags by night i Aars blev en stor succes

fredag 01. juni 2018

Gammel mælkevogn til "Stafet for Livet" i Aars

Mange forberedelser inden arrangementet 9. og 10. juni

onsdag 30. maj 2018

Sidste skoledag under opsyn

AARS: Op mod 150 skoleelever fra 9. og 10. klassetrin fejrer sidste skoledag ved Skøjtesøen i Aars.
Der var fuld gang i musikken allerede ved 12 tiden, da Aars Avis var forbi.
Der var også fuld gang i øllene, og spurgt om hvad...

onsdag 30. maj 2018

Brand i Himmerlandsgade i Aars

AARS: Et øjebliks uopmærksomhed under madlavning sent tirsdag aften var nok til, at der gik ild i en frituregryde.
Ilden bredte sig til emhætten og videre i bygningen. Lejligheden blev både røgskadet og vandskadet, og andre dele...

onsdag 30. maj 2018

Vesthimmerlands historie er på vej til digitalisering

72 lokale punkter er markeret på dinturguide.dk

onsdag 30. maj 2018

Efter flere uheld: Nu afsættes penge til trafiksikring i Aars

Teknik- og Miljøudvalget foreslår budget på fire millioner kroner til 2019

onsdag 30. maj 2018

25 lokale butikker indfører prismatch fra i morgen

Butikkerne i Aars går til kamp mod nethandlen

onsdag 30. maj 2018

Lille Madsens Hus er blæst på plads i Aars Vest

Alle var tilfredse ved indvielsen af den nye børnehave i Aars

søndag 27. maj 2018

Haubro Tigers skal møde DM-vinderne i Haubro

Det bliver en fest - selv om chancen for sejr er næsten nul

fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

fredag 25. maj 2018

Jobcenteret skal skabe succesen for kommunalt samarbejde

Af Ture DamtoftVESTHIMMERLAND: Det tværkommunale samarbejde på arbejdsmarkedet skal realiseres af jobcentrene i de tre kommuner.Lone Lollesgaard er Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef i Vesthimmerland Kommune og har en forventning...

tirsdag 01. maj 2018

Stort fremmøde til arbejdernes kampdag i Aars

AARS: Overenskomster og solidaritet var de to vigtigste emner, da 1. maj blev markeret i Aars.
LO formand i Vesthimmerland, Mikael Toft fra Gislum, bød velkommen til de mange fremmødte, der blev budt på øl og sodavand og de...

søndag 08. april 2018

Aktivitetscentret i Bymidten holder de ældre i gang

Flag på bordene og kaffe hele dagen i anledning af 20 års fødselsdagen

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus

lørdag 05. august 2017

FDF i Aars gør klar til årets kredsstart

Der holdes fælles sæsonstart for alle unge i kredsen

fredag 14. april 2017

Kæmpe-gynge kan blive ny stor attraktion i Aars

Udviklingsgruppe vil opgradere Aars Lystanlæg

søndag 14. august 2016

"Håndboldskole er bedre end rigtig skole"

Det mener flere af deltagerne på håndboldskolen i Aars