SENESTE NYT

fredag 17. august 2018

100 år med idræt og sport i Haverslev (17.08.18)

HIF blev fejret med optog og reception i Haverslev

torsdag 16. august 2018

LÆSERBREV Pige fra Farsø udvises af Danmark (16.08.18)

Theresa Berg Andersen, Byrådsmedlem, SF Vesthimmerland, forstår ikke udvisningen af Aphinya

onsdag 15. august 2018

Ny vej ved Aars blev 16,1 mio. kroner dyrere (15.08.18)

Teknik og Miljøudvalg ønsker redegørelse for overskridelse

onsdag 15. august 2018

Kimbrerfesten klar med nye indslag (15.08.18)

AARS: Fredagshygge, bilsjov, udvidet Gokart Le Mans og noget for børnene søndag eftermiddag – det er nyhederne i Kimbrerfestens 2018 program.Fredag eftermiddag har håndværkere og industriarbejdere tidligt fri, og nogle steder får...

onsdag 15. august 2018

Teknisk udvalg er åben for boliger på Dyrskuevej i Aars (15.08.18)

Lokalplan lægger op til byggeri af 16 boliger

onsdag 07. marts 2018

Aars kan profilere sig via 'ambassadøreffekten'

Aars Erhvervsråd havde - og har - mange projekter igang

Af Thorkil Christensen

AARS: - For at sikre en fortsat vækst og positiv udvikling er det vigtigt, at vi fortsat tager initiativer, og at nuværede virksomheder og borgere bidrager med at markedsføre de mange gode sider af Aars. Her er der som bekendt intet der kan slå "ambassadøreffekten" - altså når de gode historier bliver delt mund til mund.
Sådan sagde formanden for Aars Erhvervsråd, bankdirektør Lars Thomsen, ved generalforsamlingen som i år blev holdt på Erhvervsskolerne. Han tilføjede, at set i det lys, så har erhvervsrådet over flere omgange arbejdet med at få byens borgere og erhvervsvirksomheder til at agere ambassadører over for potentielle borgere.
Projekterne har primært været forankret i foreningen "Aars i Fokus", hvor erhvervsrådet er en aktiv deltager. Her arbejder man lige nu med at opbygge en helt ny internetbyportal for Aars by. Portalen har til formål at medkedsføre alle de gode aspekter ved byen, men også at samle byens aktiviteter på en og samme platform. Det har tidligere været forsøgt via gode initiativer af foreningen "Aars på Nattet", men man er af den opfattelse, at der bør tænkes nyt sammen med denne forening.
- For at få borgere og virksomheder til at interessere sig for en portal, skal der være et trækplaster. Vi tror, at det trækplaster er lokale nyheder. Derfor arbejder vi nu sammen med Aars Avis om at etablere en helt ny portal, hvor byens borgere vil få serveret de lokale nyheder løbende, samtidig med at portalen bliver platform for markedsaføring af lokale aktiviteter og byens herligheder. Byportalen vil samtidig få "arme" der rækker ind på de sociale medier, hvor de gode historier kan blive delt. Byportalen tænkes ejet af en forening, mens Aars Avis vil få ansvaret for det redaktionelle og samtidig retten til at sælge annoncer, sagde Lars Thomsen.

Svømmecenter

Erhvervsrådet deltager også aktivt i projektet omkring en ny svømmehal i Aars under navnet Svømmecenter Vesthimmerland.
Projektet er estimeret til at koste 130 mio. kr. og bliver dermed det største anlægsprojekt i Vesthimmerlands Kommunes historie. Det gamle byråd traf beslutning om at ville finansiere 110 mio. kr. over årene 2019 til 2021. En projektgruppe har så til opgave at finde de resterende 20 mio. kr. via fonde. Her er man godt på vej, idet der allerede er givet tilsagn fra Fonden for Sparekassen Himmerland om 13 mio. kr.
- V i er overbeviste om, at et nyt svømmecenter, med fokus på en række forskellige målgrupper, vil have afgørende betydning for både bosætning, turisme og erhvervsliv. Og det gælder i både Aars og i resten af Vesthimmerlands Kommune, sagde Lars Thomsen.

Løft til handelen
Det blev oplyst, at Aars Erhvervsråd har taget initiativ til et større tiltag, som skal forsøge at hjælpe handelslivet i Aars gennem den omstilling som for tiden er igang. Tiltaget kaldes "Gang I Butikkerne" og har et budget på op mod 1,2 mio. kr. til markedsføring af byens handelsliv som en samlet enhed via en række kanaler og nye måder at strukturere tingene på.
- Erhvervsrådet har valgt at støtte projektet med 100.000 kr. i 2017. Det samme har Aars Handelsstandssforening. Fonden for Sparekassen Himmerland har doneret 500.000 kr. og her er man positive for evt. at finde yderligere 500.000 kr.i takt med at projektet skrider frem, sagde Lars Thomsen.
Der er nedsat en styregruppe med direktør Finn Mathiassen fra Aars Erhvervsråds bestyrelse i spidsen. Man er igang med at ansætte en marketingmedarbejder, som skal være tovholder for en række initiativer, og lige nu arbejdes der med en workshop for byens butikker, så man får sat fælles retning på markedsføringen.

Initiativer koster
Initiativerne tærer på foreningens egenkapital, men formanden slog fast, at Aars Erhvervsråd ikke er en opsparingsforening, men tvært imod en forening, der har til formål at deltage aktiv del i udviklingen af det lokale erhvervsliv. Derfor besluttede bestyrelsen at bidrage lidt ekstra i 2017.
Erhvervsrådet har i årets løb holdt fyraftensmøde hos Aars Fjernvarme, og man agter at gentage succesen på en anden virksomhed til efteråret. Rådet har også taget initiativ til at nedsætte af en gruppe, som skal arbejde med Aars bys 150 års jubilæum i 2020.
Lars Thomsen oplyste, at mange af foreningsns erhvervsaktiviteter ligger i et naturligt regi af Erhverv Væksthimmerland, der er paraplyorganisation for erhvervsrådene i de fire større byer i kommunen. Det er her, at tilskuddet fra kommunen indgår, og her at erhvervskontorets medarbejdere er ansat. Formand og næstforemand fra hver af de fire lokale erhvervsråd indgår i bestyrelsen for Erhverv Væksthimmerland sammen med politiske repræsentanter, og det er her  udviklingen af erhvervslivet i hele Vesthimmerland er på dagsordenen. Formandsposten går på skift mellem de fire foreninger. Aars Erhvervsråd beklædte  formandsposten sidste år. Lige nu er det Aalestrup.
I 2017 blev der bl. a. arbejdet med "Nordvest Smart Production", Forum Vesthimmerland, iværksætteri i kommunen, netværk, iværksætterpris, golfturneringen Made in Denmark, Kulturugen. Man har også samarbejde med Vesthimmerlands Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars. Og er medudgiver af avisen Erhverv Væksthimmerland.
- Så der er også nok at tage fat på i 2018, sluttede Aars Erhvervsråds formand,  Lars Thomsen.


fredag 17. august 2018

100 år med idræt og sport i Haverslev

HIF blev fejret med optog og reception i Haverslev

torsdag 16. august 2018

LÆSERBREV Pige fra Farsø udvises af Danmark

Theresa Berg Andersen, Byrådsmedlem, SF Vesthimmerland, forstår ikke udvisningen af Aphinya

onsdag 15. august 2018

Ny vej ved Aars blev 16,1 mio. kroner dyrere

Teknik og Miljøudvalg ønsker redegørelse for overskridelse

onsdag 15. august 2018

Kimbrerfesten klar med nye indslag

AARS: Fredagshygge, bilsjov, udvidet Gokart Le Mans og noget for børnene søndag eftermiddag – det er nyhederne i Kimbrerfestens 2018 program.Fredag eftermiddag har håndværkere og industriarbejdere tidligt fri, og nogle steder får...

onsdag 15. august 2018

Teknisk udvalg er åben for boliger på Dyrskuevej i Aars

Lokalplan lægger op til byggeri af 16 boliger

mandag 13. august 2018

Afbrændingsforbud ophæves

Fra mandag klokken 17 må man igen tænde kulgrillen og tage ukrudtsbrænderen i brug, hvis man bor i Nordjylland. Beredskabet har nemlig besluttet sig for at ophæve afbrændingsforbuddet i alle 11 nordjyske kommuner.
- Med den...

lørdag 11. august 2018

Affald hober sig op på nedlagte rastepladser

Kommunen vil ikke gå ind og overtage statens opgave

torsdag 09. august 2018

En god historie, som mange flere bør høre

Af Thorkil ChristensenAARS: Det er historien om den gode mand der ville skabe fred, der fortælles i  Gundestrupspillet "Huleboeren fra Vindblæs", som i øjeblikket opføres på friluftscenen i Rævemosen ved Aars.Smed...

onsdag 08. august 2018

En frugt-æra i Aars slutter nu

Sauers Frugtplantage lukker i næste uge

onsdag 08. august 2018

Solen og skyggen for solen gjorde Jættefesten ekstra god

Den nye Jættefestkomite forventer at være klar igen næste år

onsdag 08. august 2018

Lise Nørgaard fik et minde med fra Aars

Af Thorkil ChristensenAARS: Ved en sammenkomst i Jutlander Bank efter afsløringen af  det store gavlmaleri på den anden side af Himmerlandsgade fik  idekvinden bag TV-serien Matador, forfatteren og journalisten Lise...

lørdag 04. august 2018

Tøjbutik for større piger er klar til at åbne i Aars

Gammel drøm opfyldes med Fru Meldgaard i Bymidten

fredag 03. august 2018

En kæmpe menneskemængde mødte Lise Nørgaard i Aars

Ferniseringen af gavlmaleriet på Kimbrertorvet blev et tilløbsstykke.

torsdag 02. august 2018

Fem festlige dage til dette års Jættefest i Suldrup

SULDRUP: Udvalget bag Jættefesten har brugt foråret på at få en lang række af aktiviteter på programmet til årets Jættefest. Når festen løber af stablen den første weekend i august, bliver der rig mulighed for at få sig bevæget....

torsdag 02. august 2018

Andreas Højsleth fra Aars topper verdensranglisten

Han er den der har vundet flest penge i Counter Strike

onsdag 01. august 2018

Elevmangel lukker Borremose-skole

Kun 26 tilmeldte elever til dette år

onsdag 01. august 2018

En køber af Aars Camping skal have mange penge med

Kommunen ønsker sikkerhed for at pladsen sættes i stand

onsdag 01. august 2018

Gundestrupspillet er klar til premiere

Af Ture DamtoftAARS: Der er øvet i mange mange timer, og det har til tider været næsten ulideligt varmt, men instruktør Martin Schwab er helt sikker på, at han og skuespillerne har alt på plads til premieren på årets...

tirsdag 31. juli 2018

60 procent oplever fremgang efter deltagelse i Barnets Blå Hus

Huset fejrer to år med stort motorcykelarrangement

torsdag 26. juli 2018

Overraskende vinder til Jutlander Bank Grand Prix

AARS: Det blev rytteren Nils Lau Nyborg Broge fra CK Aarhus der tog sejren i aften torsdag til Jutlander Bank Grand Prix. I et tæt opløb slog han U23 mesteren Julius Johansen fra Team ColoQuick med norske Audun Brekke Fløtten fra...

torsdag 26. juli 2018

Brand i mark spredte sig til skovbrynet

Hele Vesthimmerlands Beredskab kaldt til naturbrand

torsdag 26. juli 2018

Tilskuerne skal passe på rytterne og varmen

CYKLING: Det går allerede stærkt til Jutlander Bank Grand Prix på Himmerlandsgade i Aars. De yngre cykelryttere kan også køre stærkt, men i aften skal folk altså passe på.
- Man skal virkelig passe på, når opløbetr sætter ind i...

onsdag 25. juli 2018

Succes med sommersang i Aars

AARS: En satsning blev musikken på Gorms Torv beskrevet som, da det startede for fire uger siden. Nu tør arrangøren Finn Odgaard godt erklære det en succes.
I lørdags indtog Mads Toghøj container-scenen foran måske et par...

onsdag 25. juli 2018

Druehøsten tegner godt for Himmerlandske vinbønder

Vinrankerne på Oustrup Vins plantage lidt udenfor Aars står flot i år

onsdag 25. juli 2018

Nyt spil i Rævemosen trods varme og regn

60 skuespillere slider med prøverne på "Huleboeren"

onsdag 25. juli 2018

Uacceptabelt, at Navnsø er gået i glemmebogen

AARS: - Vi kan ikke være bekendt at lade Navnsø-området ligge uplejet hen og uden information til de turister som finder frem til stedet. Det er uacceptabelt, hvis området bare er gået i glemmebogen.
Sådan siger formanden for...

onsdag 25. juli 2018

Gavlmaleri i Aars giver inspiration til ny pavillon

AARS: Gavlmaleriet af tjener Boldt i Himmerlandsgade i Aars har efterhånden fået en del omtale, og kunstner Peer Poulsen bliver jævnligt afbrudt i sit arbejde af folk, der lige skal beundre arbejdet og få sig en lille sludder.
-...

tirsdag 24. juli 2018

Politiets rapporter fra den sidste uge

Alvorlig ulykke på motortrafikvej
SULDRUP: Søndag blev fire kvæstet, da en 35-årig kvinde fra Vrå i Vendsyssel påkørte en modkørende på motortrafikvejen syd for Suldrup. Da beredskabet nåede frem, sad kvinden fastklemt og var...

mandag 23. juli 2018

Hele podiet fra DM til start i Aars

AARS: I sidste uge blev det afsløret at Danmarksmester Michael Mørkøv, team Quick Step Floors, stiller til start i Jutlander Bank Grand Prix på torsdag. Men han skal ikke forvente bare lige at tage sejren igen.
Foruden et rigtig...

onsdag 18. juli 2018

Festival i Gundersted for bær med helende kræfter

GUNDERSTED: Vi skal have det godt her om sommeren. Vi skal ud og nyde naturen og fylde på af gode oplevelser. En af dem kunne være Aronia Festival, som Hanne og Carsten Rasmussen holder på deres ejendom Staudeengen den første...

onsdag 18. juli 2018

Myrejagt i Himmerland

Borgerne i Himmerland hjælper forskere i myrejagt

onsdag 18. juli 2018

Køligt vand i friluftsbadet luner på sommerhumøret

Travl sæson i bassinet i Aars kan være en af de sidste

onsdag 18. juli 2018

Haverslev klar til 100 års jubilæum

HAVERSLEV: Haverslev Idrætsforenings 100 års jubilæum nærmer sig. Jubilæet markeres lørdag, 11. august og det vil ske med manér fra morgen til aften.
Idrætsforeningen, som i dag har fodbold, gymnastik, badminton og volleyball...

onsdag 18. juli 2018

Michael Mørkøv til start i Jutlander Bank Grand Prix

- Det er en af verdens bedste cykelryttere, som besøger Aars, så tydelig i spyttet er Mogens Kristensen, der er formand for Aars Handelsstandsforening og mangeårig manager for et cykelhold.
Det er den nykårede danske mester i...

søndag 08. juli 2018

En rigtig lande-vej blev indviet ved Aars

AARS: Begrebet landevej fik to betydninger, da sidste del af Aars Ringvej blev indviet søndag formiddag.
Indvielsen foregik ved, at borgmester Per Bach Laursen (V) ankom i svævefly, og kort efter landede et lille motorfly på den...

lørdag 09. juni 2018

En stafet for alle der kender til kræft

AARS: Det er sjovt og hyggeligt men i skyggen af alvoren, når der i dag og frem til klokken 11 i morgen formiddage holdes Stafet for Livet i anlægget i Aars.
Med 750 tilmeldte på 31 hold er staffetten allerede en succes i Aars,...

tirsdag 01. maj 2018

Stort fremmøde til arbejdernes kampdag i Aars

AARS: Overenskomster og solidaritet var de to vigtigste emner, da 1. maj blev markeret i Aars.
LO formand i Vesthimmerland, Mikael Toft fra Gislum, bød velkommen til de mange fremmødte, der blev budt på øl og sodavand og de...

søndag 08. april 2018

Aktivitetscentret i Bymidten holder de ældre i gang

Flag på bordene og kaffe hele dagen i anledning af 20 års fødselsdagen

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus

lørdag 05. august 2017

FDF i Aars gør klar til årets kredsstart

Der holdes fælles sæsonstart for alle unge i kredsen

fredag 14. april 2017

Kæmpe-gynge kan blive ny stor attraktion i Aars

Udviklingsgruppe vil opgradere Aars Lystanlæg

søndag 14. august 2016

"Håndboldskole er bedre end rigtig skole"

Det mener flere af deltagerne på håndboldskolen i Aars

onsdag 22. juni 2016

Fem dyre spots stjålet i løbet af en uge i Aars

Nu udlover Vesthimmerlands Kommune dusør på 5000 kroner

onsdag 02. december 2015

Prisfest for mentorer

VESTHIMMERLAND: Plejecenter Søndervang i Gedsted og Morten Timmermann Skindhøj fra Outline vinduer i Farsø modtog priserne som Årets Virksomhed og Årets Mentor ved prisfesten tirsdag aften på Løgstør Park Hotel.-...