SENESTE NYT

onsdag 23. maj 2018

Energi Vegger vil investere for 8,8 millioner kroner (23.05.18)

Produktionsforøgelse på 10 procent kan ske uden brug af yderligere biomasse

onsdag 23. maj 2018

Økonomien i Aars Golfklub igen på dagsordenen (23.05.18)

Borgmesteren forventer en løsning men vil have en debat om at minimere kommunens risiko i fremtidige aftaler

onsdag 23. maj 2018

Aars HK rykker op i 2. division (23.05.18)

Pladsen går til Aars, efter et andet hold takkede nej til pladsen

søndag 20. maj 2018

For første gang skal elever til eksamen i Blære (20.05.18)

Mange nye traditioner skal udvikles i byen

lørdag 19. maj 2018

Programmet til stafet for livet i Aars er klar (19.05.18)

Der forventes cirka 700 deltagere i lighed med tidligere år

torsdag 10. maj 2018

Stryhns verdensbilleder i musikhuset i Aars

Mogens G. Stryhn genstand for stor opmærksomhed ved fernisering

Fotografen og globetrotteren, 81-årige Mogens G. Stryhn, ved et par af sine plancher med verdensbilleder i Vesthimmerlands Musikhus i Aars.

Vennen fra ungdomsårene, Anders Lund Christiansen, Aars, fortalte om Mogens Stryhns bestræbelser for at komme ud i den store verden.

Byrådets kulturudvalg kom forbi, og formanden, Asger Andersen, Vegger, sagde at Mogens Stryhn er en god kulturambassadør for Vesthimmerland. Stryhns gamle arbejdsplads, Vesthimmerlands Gymnasium, ses i baggrunden.

Af Thorkil Christensen

AARS: Billeder fra  "en verden af skønhed" optaget af fotografen og globetrotteren Mogens G. Stryhn kan i de kommende uger opleves i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.
Forleden var der fernisering på udstillingen. 81-årige Mogens G. Stryhn, som i dag har ophold på Plejecenter Solvang i Aars,  var til stede i musikhuset. Omkring 100 lagde vejen forbi husets foyere for at betragte de 100 værker som fotografen har lagt hele sin sjæl i ved optagelserne. Mogens Stryhn begyndte som rejsefotograf i 1957, og har gennem årene besøgt flere end 100 lande. Det var her han fandt sine motiver som blev fotograferet med analogt udstyr og ofte under ekstreme forhold.
I 1965 flyttede Mogens Stryhn til Aars som underviser på Vesthimmerlands Gymnasium. Men han var besat af udlængsel til det fremmede,  og fandt det interessant  at kunne opleve og skildre hverdagslivet og naturen i bl. a. tredje verdens lande. Derfor blev det til færre undervisningstimer på gymnasiet og mere rejseaktivitet - i de første år som blaffer - senere med en Volvo, der i en periode kun kunne dreje til venstre, som transportmiddel.
Når Mogens G. Stryhn tog af sted fra Aars vidste venner og bekendte aldrig hvornår han kom tilbage, men han havde altid "kassen" fyldt med optagelser og hovedet fuld af indtryk. Hjemme i Aars brugte han mange timer på at udvælge de bedste motiver til udstillinger. Mogens Stryhn fik udgivet flotte fotografiske bøger og særtryk af sine billeder, og rejste landet "tyndt" med sine spændende foredrag om oplevelser ude fra den store verden. Han var globetrotteren fra Aars, som mange gerne ville møde.
Ved ferniseringen i Vesthimmerlands Musikkhus sagde kunstneren Peer Poulsen fra udstillingsgruppen, at en anden af byens fotokyndige, afdøde Peter "fotograf"  Nielsen, havde udtalt, at hvis de 10 dygtigste fotografer i verden blev samlet, så ville Mogens Stryhn være iblandt.
Udstillingen i musikhuset består af 25 plancher med hver fire billeder. Beskueren kan få indtryk fra bl. a. Paraguay, Tanzania, Kenya og Uganda, men også fra Norge, Australien og Danmark. I Danmark har Mogens Stryhn blandt andet lavet flotte optagelser i Troldeskoven, på Vejlerne og på Lolland.
En delegeation fra  byrådets kultur- og fritidsudvalg i Vesthimmerland kom forbi ved ferniseringen. Udvalgsformand Asger Andersen, Vegger, tog ordet og takkede Mogens Stryhn fordi han ville medvirke med sine billeder.
- Kultur er et af kommunens indsatsområder. Vi ved, at det er et langt sejt træk der skal til, men du er en af ambassadørerne herfor, sagde Asger Andersen og fortalte, at Mogens Stryhns billedformidling var ny i Aars, da han i sin tid var elev på Vesthimmerlands Gymnasium. Det var dengang A. Ussing-Jepsen var rektor og man sagde "De".
- Men det var kun til rektor, indskød Mogens Stryhn, som var i hopla ved ferniseringen, og bidrog med små anektoter - også da hans ven siden 1962, Anders Lund Christiansen, Aars,  fortalte om ungdomstiden og perioden senere da lastvogne kom med billeder og bøger på paller til Mogens Stryhn som fik venner og bekendte til at hjælpe med at slæbe materialer ind i villaen på Dalstrøget, der blev udvidet to gange for at få plads til det hele.
Anders Lund Christiansen erindrede, at Mogens Stryhn ved ankomsten til Aars i 1965 flyttede ind på det navnkundige "Farmors Pensionat" på Præstegaardsvej. Mogens Stryhn har helt fra sin egen tid som gymnasielelev haft lyst til at se verden - og til at fotografere. Og så havde han tålmodighed til at vente i tre dage på en solopgang i Marokko, hvis det var hvad der skulle til for at få det rigtige billede i kameraet. Rejsefæller havde ikke altid samme tålmodighed og vendte hjem til Danmark før Mogens Stryhn. Da det gik hårdt til i krigszonerne i Korea og Vietnam var Mogens Stryhn til stede og forevigede bl. a. den barske hverdag. Modsat var det i Tibet, hvor han tog mange billeder som illustrerer livsglæde.
Støtteforeningen Vesthimmerlands Musikhus' Venner er arrangør af udstillingen.  Formanden, tidligere skoleleder Ejner Larsen, Aars, bød velkommen og udtrykte taknemmelighed over Mogens Stryhns medvirken og det store fremmøde ved  ferniseringen. I musikhuset kan man i udstillingsperioden købe Mogens Stryhns bøger og billeder.


onsdag 23. maj 2018

Energi Vegger vil investere for 8,8 millioner kroner

Produktionsforøgelse på 10 procent kan ske uden brug af yderligere biomasse

onsdag 23. maj 2018

Økonomien i Aars Golfklub igen på dagsordenen

Borgmesteren forventer en løsning men vil have en debat om at minimere kommunens risiko i fremtidige aftaler

onsdag 23. maj 2018

Aars HK rykker op i 2. division

Pladsen går til Aars, efter et andet hold takkede nej til pladsen

søndag 20. maj 2018

For første gang skal elever til eksamen i Blære

Mange nye traditioner skal udvikles i byen

lørdag 19. maj 2018

Programmet til stafet for livet i Aars er klar

Der forventes cirka 700 deltagere i lighed med tidligere år

fredag 18. maj 2018

Kineserne besøger Himmerlands Vestkyst og museet i Aars

VESTHIMMERLAND: VisitVesthimmerland tager imod seks kinesiske rejseagenter, som er i Danmark for at undersøge mulighederne for at bruge Danmark - herunder Vesthimmerland som nyt rejsemål for kinesiske high-end turister....

fredag 18. maj 2018

DagliBrugsen i Suldrup lukker

SULDRUP: DagliBrugsen i Suldrup har gennem flere år haft underskud, men Coop har valgt at bibeholde butikken i byen, selv om der for få år siden kom alvorlig konkurrence med etableringen af en ny Spar.Nu har Coop besluttet at...

torsdag 17. maj 2018

Mange anmeldelser om anskudt råvildt

I går 16. maj gik jagtsæsonen igang, og det har politiet allerede kunnet mærke.
På mindre end et døgn kom der tre anmeldelser om anskudt råvildt i Vesthimmerland, fem i Mariagerfjord og et enkelt i Rebild.
Politiet har ikke...

torsdag 17. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Udvalg ønsker 550.000 kr. til bus mellem Aars og Nibe

Direktør: Det vil hjælpe os enormt, hvis busruten kommer

onsdag 16. maj 2018

Vaffeljern tog luften af hoppeborgene i Haubro

Af: Ture DamtoftHAUBRO: En uge med sognest sluttede i lørdags med en eftermiddag for hele familien og en aften for de lidt større. Hele ugen stod solen højt på himmelen, pånær en enkelt meget kraftig skylle på dagen hvor Kristi...

onsdag 16. maj 2018

Koncert gav kvart million kroner til to fodboldklubber

Flot resultat af koncerten med Queen Machine i Messecentret

mandag 14. maj 2018

Bank i Aars fortsætter gode tendenser

AARS: Jutlander Bank kom ud af første kvartal 2018 med et resultat før skat på 87 millioner kroner, hvilket er 7 millioner kroner bedre end året før, og resultatet betegner banken selv som ”meget tilfredsstillende”.
Medvirkende...

lørdag 12. maj 2018

På safari i kunstens verden i Aars

Kunstnerne er begejstret over salene på Himmerlands Kunstmuseum

fredag 11. maj 2018

Per Kirkeby er død

Aars bys æresborger Per Kirkeby døde onsdag eftermiddag efter længere tids sygdom. Han blev 79 år. Per Kirkeby blev uddannet som geolog, men blev kendt som en af Europas betydeligste malere og multikunstnere. I slutningen af...

torsdag 10. maj 2018

Stryhns verdensbilleder i musikhuset i Aars

Mogens G. Stryhn genstand for stor opmærksomhed ved fernisering

onsdag 09. maj 2018

Spar Nord i Farsø lægges ind under Aars

Spar Nord Farsø nedlægges 4. juni i år

onsdag 09. maj 2018

Gyllevarsel ved Sønderup er god stil

Når landmændene går igang med gyllespredning, er det sjældent vældig populært hos naboerne. Alle ved det skal gøres, men hvis nu man skal holde fest udenfor, eller tøjet hænger til tørre, kan det blive lidt mere end almindligt...

onsdag 09. maj 2018

Der kom Liv i Byen

Manden med klokken styrede festen - næsten

mandag 07. maj 2018

Lokalopgør i Serie 3

FODBOLD: I morgen tirsdag byder Aars Idrætsklub velkommen til lokalopgøret mod Kvik Aalestrup. Kampen spilles på Aars Stadion.
Aars IK er kommet godt fra start med fire sejre og en uafgjort i de første fem kampe.
- Vi tager...

søndag 06. maj 2018

Endnu et godt år for Himmerland GS i Aars

Forsikringsselskabet fik i 2017 et overskud på 56 mio. kr.

fredag 04. maj 2018

Tidligere Aars-pige genopliver kærlighedsroman-genren

Forfatterworkshops på Aars Bibliotek har været en del af opvæksten

torsdag 03. maj 2018

Verdensbilleder i musikhuset i Aars

AARS: Billeder fra "en verden af skønhed" optaget af fotografen og globetrotteren Mogens G. Stryhn kan i øjeblikket opleves i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.
Forleden var der fernisering på udstillingen. 81-årige...

onsdag 02. maj 2018

Gode nyheder og Tørfisk til Ældrerådets forårsfest

AARS: Der var fyldt op i hal1 i Messecenter Vesthimmerland eftermiddag tirsdag, 2. maj.
Ældrerådet holdte forårsfest, og 750 feststemte ældre have købt billet, for sammen at få noget godt at spise og noget god underholdning med...

onsdag 02. maj 2018

Museet vil udvide og nedlægge administrationsvilla

Køb af Lægehuset er en central del af udbygningsplanerne

onsdag 02. maj 2018

Spurtsejr til André Looij i GP Himmerland Rundt

Regnen påvirkede løbet og publikums interesse

onsdag 02. maj 2018

Kultur frivillige stopper efter 20 år

AARS: Efter 20 gode år kan det være slut med Kulturgruppen i Aars. I al den tid har det været Lilli Nielsen og Martha Andersen, der har mødt ind på biblioteket i Aars klokken otte om morgenen for at lave boller og kaffe til alle...

tirsdag 01. maj 2018

Stort fremmøde til arbejdernes kampdag i Aars

AARS: Overenskomster og solidaritet var de to vigtigste emner, da 1. maj blev markeret i Aars.
LO formand i Vesthimmerland, Mikael Toft fra Gislum, bød velkommen til de mange fremmødte, der blev budt på øl og sodavand og de...

onsdag 25. april 2018

Jesper Nielsen ny formand for Erhvervsskolerne Aars

Formand: Skolen er fornuftigt drevet. Det vil jeg videreføre

onsdag 25. april 2018

Globetrotter fra Aars udstiller i musikhuset

Mogens G. Stryhn viser 100 af sine verdensbilleder

onsdag 25. april 2018

Katastrofalt scenarie for Vesthimmerland

Vesthimmerlandsk og regionalt brevsvar til ministeren

lørdag 21. april 2018

40 procent flere besøgende til loppemarked i Aars

Lions har solgt for over en halv mio. kroner

fredag 20. april 2018

Aars Skytteforening i vild medaljeregn

De lokale skytter var brandvarme til Danmarksmesterskaberne

onsdag 18. april 2018

Badmintontalent høster frugten af sit hårde slid

Laura Fløj Thomsen vader i succes for tiden

onsdag 18. april 2018

Gilleleje-Eva er klar igen - nu i nye omgivelser

Knap tre måneder efter lukning genopstår Gilleleje-koncept

onsdag 18. april 2018

Byrådet har lagt strategien fast for de næste fire år

Udfordring at holde sig til det overordnede og udskyde detaljerne

søndag 08. april 2018

Aktivitetscentret i Bymidten holder de ældre i gang

Flag på bordene og kaffe hele dagen i anledning af 20 års fødselsdagen

mandag 26. marts 2018

Efteruddannelsespris går til to enheder i Vesthimmerland

De er også indstillet til den nationale Efteruddannelsespris

mandag 26. marts 2018

Viceborgmester kom i slemt stormvejr i byrådssalen

Hendes ønske om at komme i Folketinget fik hårde ord med på vejen

mandag 26. marts 2018

Vesthimmerlandsk model er basis for lovforslag

Skoleleder i Vesthimmerland frygter dog den endelige udformning

onsdag 14. marts 2018

Aktivitetscentret i Bymidten i Aars kan fejre 20 års fødselsdag

Cirka 28.000 mennesker besøger centret hvert år

fredag 23. februar 2018

Samarbejde om ny, stor bålfest til Sct. Hans i Aars

Mange ideer i spil til fornyelse af Sct. Hans-festen i Aars

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus