SENESTE NYT

onsdag 25. april 2018

Jesper Nielsen ny formand for Erhvervsskolerne Aars (25.04.18)

Formand: Skolen er fornuftigt drevet. Det vil jeg videreføre

onsdag 25. april 2018

Globetrotter fra Aars udstiller i musikhuset (25.04.18)

Mogens G. Stryhn viser 100 af sine verdensbilleder

onsdag 25. april 2018

Katastrofalt scenarie for Vesthimmerland (25.04.18)

Vesthimmerlandsk og regionalt brevsvar til ministeren

mandag 23. april 2018

Astralis vinder 100.000 dollars (23.04.18)

E-SPORT: Andreas Højsleth og co. fra Astralis, tager igen et trofæ med hjem til Danmark!Denne gang vinder Astralis DreamHack Masters i Marseille, og tager 100.000 dollars med hjem. Dette er Astralis’ første turneringssejr i over...

lørdag 21. april 2018

40 procent flere besøgende til loppemarked i Aars (21.04.18)

Lions har solgt for over en halv mio. kroner

onsdag 21. marts 2018

3F Midtfjord kan bryste sig af laveste ledighed i Nordjylland

Midtfjord byder på et varieret virksomhedsudbud

VESTHIMMERLAND: 3F Midtfjord, som dækker Vesthimmerlands Kommune og en del af Jammerbugt Kommune, er den blandt de nordjyske 3F afdelinger, som har den laveste ledighed. I øjeblikket er antallet af ledige 235 svarende til 6,92 procent. Afdelingen dækker endvidere Mariagerfjord for tømrere og bygningssnedkere og det træindustrielle område.
Det oplyste formanden, Lene Haugbølle, Aars, på 3F Midtfjords generalforsamling på Pavillon Christiansminde i Løgstør tirsdag aften 20. marts. Det kan være svært at lokalisere årsagen til 3F Midtfjords gunstige placering.
Velfungerende jobudbud
- Måske skyldes det, at vi i Vesthimmerland og Han Herred har et varieret og velfungerende erhvervsliv med mange forskellige job-muligheder, sagde Lene Haugbølle.
Aars har mange jobs, f.eks. fjerkræslagteri, jernstøberi og flere andre udviklingsvirksomheder. Farsø har en stor beskæftigelsesmæssige styrke inden for det træindustrielle område og sundhedssektoren. Løgstør tilbyder bl.a. vækst i arbejdspladser inden for fremstilling af præfabrikerede bygninger og avancerede fjernvarmerør. Fjerritslev har jobs inden for eksempelvis metalindustrien og Nibe tilbyder jobs på kranfabrikken og det store Arla-mejeri i Bislev.
Hertil kommer hele bygge- og anlægssektoren, hvor det går stærkt. Også serviceområdet med feriecentre, hoteller og andre turistmæssige virksomheder betyder meget i vort område.
Det lokale arbejdsmarked er således ikke alene afhængigt af en eller to meget store virksomheder, men kan tilbyde jobs i en underskov af små og mellemstore virksomheder.
- Alt i alt betyder det varierede udbud af jobs, at der er brug for mange forskellige kompetencer, herunder fra velkvalificerede 3F-medlemmer. Derfor skal vi holde godt fast i vor gode erhvervsudvikling og prioritere uddannelse højt, så vi opkvalificerer medarbejderne, understregede Lene Haugbølle.
46,9 millioner
Formanden oplyste, at afdelingen i 2017 fik hentet godt 46,9 millioner hjem til medlemmerne.
- Det er 200.000 kr. mindre end året i forvejen, men alligevel en god slat penge. Millionerne er resultat af de sager, som afdelingen har ført for medlemmerne i årets løb. Det er penge, som kommer ind ved, at vi laver løntjek, finder manglende feriepenge, konkurser, arbejdsskadesager og hjælp til sociale sager. Sidstnævnte – antallet af sociale sager – faldt. Det kan bl.a. skyldes, at der har været mangel på sagsbehandlere på Vesthimmerlands Jobcenter, så det har knebet med at få afsluttet sagerne samt, at det har været utroligt svært at få en førtidspension. Vi håber, at problemet er løst, så vore medlemmer nu hurtigere kan få den rette sagsbehandling, sagde Lene Haugbølle.
Og så er vi lige midt i overenskomstforhandlinger på offentlige område. Forhandlingerne sker på nuværende tidspunkt i forligsinstitutionen. Der er givet konfliktvarsel på en del områder, som arbejdsgiverne så har svaret igen på med en omfattende lockout. Så i øjeblikket er der travlt med at få styr på, hvem der er omfattet, og så at få informeret de involverede. Næstformand  Lindy Mortensen har holdt infomøder for de offentligt tillidsvalgte. Så nu venter vi i spænding på, om der kommer et resultat. Forligskvinden kan udsætte konflikten og lockouten, så det er kun at vente og være forberedt, hvis der kommer en konflikt.
3F-formanden berettede, at mange medlemmer er kommet i klemme i sygedagpengesystemet, efter at der er sket hårde stramninger på dette område de senere år. Hertil kan føjes, at der hele tiden kommer stramninger eksempelvis på hele dagpengeområdet i forhold til beregningsmetode og den nye udbetalingsperiode.
- For medlemmer, som havner i en utilfredsstillende situation, er det vigtigt, at de henvender sig til os, før sagen er gået i hårknude og måske havnet i medierne, sagde Lene Haugbølle.
3F Midtfjord har i dag 4150 medlemmer, hvilket er 69 medlemmer færre end sidste år.
De fordeler sig på byggegruppen (894), Den grønne Gruppe (224), Den offentlige gruppe (451), Industrien (1969), privat service, hotel og restauration (173), transport (416), ukendte (23).
- Ud af vore 4150 medlemmer, er der 366, som kun har valgt at være medlem af A-kassen. Det er kedeligt, at så mange fortsat vælger at stå uden for det faglige fællesskab. En del af dem kan ikke forstå, at de ikke kan få hjælp til faglige sager og arbejdsskadesager, når de ikke er medlem af fagforeningen. De har jo heller ikke indflydelse på deres egen overenskomst. De kan hverken være med til at indsende krav eller være med til at stemme om resultaterne, betonede 3F Midtfjords formand.
Lene Haugbølle mener, at der er grundlag for yderligere beskæftigelse.
- Vi er af den opfattelse, at der fortsat er en betydelig arbejdskraftreserve i Danmark, som vi med en prioriteret indsats godt kan få i spil til ordinære jobs i virksomhederne. Det kan godt være, at det kræver lidt uddannelse for at klare jobbene, men lad os så komme i gang med at uddanne folk. Det kræver også, at arbejdsgiverne vil tage flere elever/lærlinge. Arbejdskraften kommer utvivlsomt ikke dumpende ned fra himlen. Arbejdsgiverne skal helt sikkert gøre en større indsats for at tiltrække medarbejdere, end da krisen rasede.
3F-formanden nævnte også afdelingens meget aktive indsats for at møde medlemmerne i øjenhøjde bl.a. gennem gade-aktioner, messedeltagelse og kampagnen ”Organiseret byggeri”. Lene Haugbølle omtalte også efterårets kommunalvalg.
- I Vesthimmerland skiftede borgmesterposten fra Konservative til Venstre. Vi håber, at luften nu er renset, så byrådet kan tage fat på at arbejde for kommunens positive udvikling frem for at bruge tid og kræfter på mudderkastning, konkluderede 3F-formanden.


onsdag 25. april 2018

Jesper Nielsen ny formand for Erhvervsskolerne Aars

Formand: Skolen er fornuftigt drevet. Det vil jeg videreføre

onsdag 25. april 2018

Globetrotter fra Aars udstiller i musikhuset

Mogens G. Stryhn viser 100 af sine verdensbilleder

onsdag 25. april 2018

Katastrofalt scenarie for Vesthimmerland

Vesthimmerlandsk og regionalt brevsvar til ministeren

mandag 23. april 2018

Astralis vinder 100.000 dollars

E-SPORT: Andreas Højsleth og co. fra Astralis, tager igen et trofæ med hjem til Danmark!Denne gang vinder Astralis DreamHack Masters i Marseille, og tager 100.000 dollars med hjem. Dette er Astralis’ første turneringssejr i over...

lørdag 21. april 2018

40 procent flere besøgende til loppemarked i Aars

Lions har solgt for over en halv mio. kroner

fredag 20. april 2018

Aars Skytteforening i vild medaljeregn

De lokale skytter var brandvarme til Danmarksmesterskaberne

fredag 20. april 2018

Haubro-piger på floorballlandshold

HAUBRO: To piger fra Haubro er kommet på landsholdet i floorball.
I Kristi Himmelfarts ferien er der Sognefest i Haubro, men for to Haubro-piger bliver det ikke til meget sognefest i år. Cecilia Holze Thøgersen og Stine Vad er...

onsdag 18. april 2018

Badmintontalent høster frugten af sit hårde slid

Laura Fløj Thomsen vader i succes for tiden

onsdag 18. april 2018

Gilleleje-Eva er klar igen - nu i nye omgivelser

Knap tre måneder efter lukning genopstår Gilleleje-koncept

onsdag 18. april 2018

Byrådet har lagt strategien fast for de næste fire år

Udfordring at holde sig til det overordnede og udskyde detaljerne

søndag 15. april 2018

Vesthimmerlands Kulturråd støtter gode initiativer

Af Hanne MonradVESTHIMMERLAND: Igen i 2017 har Vesthimmerlands Kulturråd støttet mange gode initiativer indenfor det kulturelle område, med et mindre eller større beløbDet fortalte formanden, biblioteksleder Bo Jacobsen, Løgstør,...

torsdag 12. april 2018

Stor glæde over samarbejde ved rejsegilde i Aars

Solen varmede og gjorde sit til at gøre dagen god

torsdag 12. april 2018

Sølvmedalje

Torsdag d. 22. marts fik struktør-lærling Danni Rønne Pedersen ved sin svendeprøve en flot sølvmedalje. Han afsluttede både den praktiske og den skriftlige eksamen med et 12 tal.
Danni Rønne Pedersen startede i lære hos DM...

onsdag 11. april 2018

Forårsmesse med knald i

Cirka 7500 besøgte forårsmessen i Aars

onsdag 11. april 2018

Badmintontalent fra Aars imponerede til DM

Af Lars LindbergBADMINTON: Da der i weekenden blev spillet DM for U13 Elitespillere i Greve, viste Sarah Skriver fra Aars i den grad, at hun havde toppet formen på det helt rigtige tidspunkt.Den unge pige, som har fået sin...

onsdag 11. april 2018

Flere positive resultater af lokalt rygestopprojekt

977 deltog fra tre kommuner i Himmerland

søndag 08. april 2018

Aktivitetscentret i Bymidten holder de ældre i gang

Flag på bordene og kaffe hele dagen i anledning af 20 års fødselsdagen

lørdag 07. april 2018

30 år med Aars Patchwork Forening

AARS: For 30 år siden holdt Aars Patchwork Forening til i Giver Gl. Skole. Skolen fungerer ikke mere, men patchworkforeningen er stadig en aktiv forening, hvor der syes stoflapper sammen på kryds og tværs til brugbare pynte- og...

fredag 06. april 2018

Lysdal, Falgren & Bruland giver koncert i ALFA

AARS: 12. april kan du opleve en spændende koncert i Vesthimmerlands Musikhus ALFA med trioen Lysdal, Falgren & Bruland. Både guitaristen Jens Lysdal og violinisten Bjarke Falgren bliver ofte nævnt som nogle af de fremmeste...

torsdag 05. april 2018

Sponsorerne støtter op om cykelløb i Aars

CYKELLØB: Der har været arbejdet hårdt bag kulissen for at få cykelløbet Grand Prix Himmerland i Aars op og stå. I længere tid så det lidt sort ud, fordi der manglede interesserede sponsorer.Men nu er de fleste af de tidligere...

onsdag 04. april 2018

Dagplejeprojekt ser ud til at give børn bedre sproglige forhold

Fem dagplejegrupper i Vesthimmerland har deltaget i et sprogprojekt

onsdag 04. april 2018

Rejsegilde for Kimbrerparken i Aars

AARS: Der har været arbejdet konstant på det nye socialpsykiatriske botilbud på Markedsvej i Aars - selv om vinter og kulde ind i mellem har gjort det til et koldt arbejde. Nu er byggeriet så langt, at det er tid til...

onsdag 04. april 2018

Forår i luften i Messecenter Vesthimmerland i Aars

Der forventes op mod 10.000 besøgende i weekenden

mandag 26. marts 2018

Voldsomt trafikuheld ved St. Binderup

To biler kørte søndag morgen frontalt sammen

mandag 26. marts 2018

Efteruddannelsespris går til to enheder i Vesthimmerland

De er også indstillet til den nationale Efteruddannelsespris

mandag 26. marts 2018

Viceborgmester kom i slemt stormvejr i byrådssalen

Hendes ønske om at komme i Folketinget fik hårde ord med på vejen

mandag 26. marts 2018

Vesthimmerlandsk model er basis for lovforslag

Skoleleder i Vesthimmerland frygter dog den endelige udformning

onsdag 14. marts 2018

Aktivitetscentret i Bymidten i Aars kan fejre 20 års fødselsdag

Cirka 28.000 mennesker besøger centret hvert år

onsdag 14. marts 2018

Ældre- og sundhedsområdet slipper let gennem lockout

Værst ser det ud med undervisning og dagtilbud

fredag 23. februar 2018

Samarbejde om ny, stor bålfest til Sct. Hans i Aars

Mange ideer i spil til fornyelse af Sct. Hans-festen i Aars

onsdag 21. februar 2018

Nyt Gundestrupspil er planlagt i Rævemosen

Svend Sørensen har skrevet manuskript og Martin Schwab instruerer

tirsdag 20. februar 2018

Forening træder ud af aftale om Aars Camping

Svigtende økonomi får konsekvenser for Aars Turistforening

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

fredag 09. februar 2018

Endelig en dansker i offroadens Formel 1

Ulrik Linnemann fra Skivum kører SuperCar i den kommende sæson

onsdag 07. februar 2018

Elever fra Vestermarkskolen i Aars nyfortolkede 10 hits

850 oplevede forestillingen i messecentret i Aars

onsdag 24. januar 2018

Aars forbereder byjubilæum

Byen fylder 150 år i 2020

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

fredag 29. september 2017

Svømmehal i Aars til 130 mio. kr. sat på budgettet

Penge sat af til ungehus i Aars - men det bliver ikke i det gamle rådhus

lørdag 05. august 2017

FDF i Aars gør klar til årets kredsstart

Der holdes fælles sæsonstart for alle unge i kredsen

fredag 14. april 2017

Kæmpe-gynge kan blive ny stor attraktion i Aars

Udviklingsgruppe vil opgradere Aars Lystanlæg

søndag 14. august 2016

"Håndboldskole er bedre end rigtig skole"

Det mener flere af deltagerne på håndboldskolen i Aars

onsdag 22. juni 2016

Fem dyre spots stjålet i løbet af en uge i Aars

Nu udlover Vesthimmerlands Kommune dusør på 5000 kroner

onsdag 02. december 2015

Prisfest for mentorer

VESTHIMMERLAND: Plejecenter Søndervang i Gedsted og Morten Timmermann Skindhøj fra Outline vinduer i Farsø modtog priserne som Årets Virksomhed og Årets Mentor ved prisfesten tirsdag aften på Løgstør Park Hotel.-...

tirsdag 15. september 2015

Afdøde fra færdselsuheld er fra Hvalpsund

VESTHIMMERLAND: De oplysninger Aars Avis modtog fra Nordjyllands Politi i går omkring den person der døde ved færdselsuheldet på Roldvej viser sig at være forkerte.
Den afdøde Thomas Dalbøge har folkeregisteradresse i...

onsdag 17. december 2014

30 dages fængsel for trafikdrab

AARS: I går tirsdag faldt dom i sagen om et færdselsdrab på Gl. Tingvej i Aars 10. februar.
Jakob Karlsen, Aars, blev dømt til 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 6000 kroner, samt yderligere frakendelse af kørekortet....