SENESTE NYT

fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø (25.05.18)

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

fredag 25. maj 2018

Jobcenteret skal skabe succesen for kommunalt samarbejde (25.05.18)

Af Ture DamtoftVESTHIMMERLAND: Det tværkommunale samarbejde på arbejdsmarkedet skal realiseres af jobcentrene i de tre kommuner.Lone Lollesgaard er Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef i Vesthimmerland Kommune og har en forventning...

torsdag 24. maj 2018

Færdselsuheld ved Markedsvej i Aars (24.05.18)

AARS: Tre biler blev alvorligt skadet ved et færdselsuheld onsdag eftermiddag i Aars. Heldigvis skete der ingen alvorlig personskade.
Politiet er nu kommet med deres beretning og har bekræftet, at der ikke skete andet end...

torsdag 24. maj 2018

Folkemusikkere fra tre kontinenter mødes i Halkær (24.05.18)

Halkær Festival - som altid – med økologisk mad i gryderne

onsdag 23. maj 2018

Energi Vegger vil investere for 8,8 millioner kroner (23.05.18)

Produktionsforøgelse på 10 procent kan ske uden brug af yderligere biomasse

onsdag 07. marts 2018

Aars kan profilere sig via 'ambassadøreffekten'

Aars Erhvervsråd havde - og har - mange projekter igang

Af Thorkil Christensen

AARS: - For at sikre en fortsat vækst og positiv udvikling er det vigtigt, at vi fortsat tager initiativer, og at nuværede virksomheder og borgere bidrager med at markedsføre de mange gode sider af Aars. Her er der som bekendt intet der kan slå "ambassadøreffekten" - altså når de gode historier bliver delt mund til mund.
Sådan sagde formanden for Aars Erhvervsråd, bankdirektør Lars Thomsen, ved generalforsamlingen som i år blev holdt på Erhvervsskolerne. Han tilføjede, at set i det lys, så har erhvervsrådet over flere omgange arbejdet med at få byens borgere og erhvervsvirksomheder til at agere ambassadører over for potentielle borgere.
Projekterne har primært været forankret i foreningen "Aars i Fokus", hvor erhvervsrådet er en aktiv deltager. Her arbejder man lige nu med at opbygge en helt ny internetbyportal for Aars by. Portalen har til formål at medkedsføre alle de gode aspekter ved byen, men også at samle byens aktiviteter på en og samme platform. Det har tidligere været forsøgt via gode initiativer af foreningen "Aars på Nattet", men man er af den opfattelse, at der bør tænkes nyt sammen med denne forening.
- For at få borgere og virksomheder til at interessere sig for en portal, skal der være et trækplaster. Vi tror, at det trækplaster er lokale nyheder. Derfor arbejder vi nu sammen med Aars Avis om at etablere en helt ny portal, hvor byens borgere vil få serveret de lokale nyheder løbende, samtidig med at portalen bliver platform for markedsaføring af lokale aktiviteter og byens herligheder. Byportalen vil samtidig få "arme" der rækker ind på de sociale medier, hvor de gode historier kan blive delt. Byportalen tænkes ejet af en forening, mens Aars Avis vil få ansvaret for det redaktionelle og samtidig retten til at sælge annoncer, sagde Lars Thomsen.

Svømmecenter

Erhvervsrådet deltager også aktivt i projektet omkring en ny svømmehal i Aars under navnet Svømmecenter Vesthimmerland.
Projektet er estimeret til at koste 130 mio. kr. og bliver dermed det største anlægsprojekt i Vesthimmerlands Kommunes historie. Det gamle byråd traf beslutning om at ville finansiere 110 mio. kr. over årene 2019 til 2021. En projektgruppe har så til opgave at finde de resterende 20 mio. kr. via fonde. Her er man godt på vej, idet der allerede er givet tilsagn fra Fonden for Sparekassen Himmerland om 13 mio. kr.
- V i er overbeviste om, at et nyt svømmecenter, med fokus på en række forskellige målgrupper, vil have afgørende betydning for både bosætning, turisme og erhvervsliv. Og det gælder i både Aars og i resten af Vesthimmerlands Kommune, sagde Lars Thomsen.

Løft til handelen
Det blev oplyst, at Aars Erhvervsråd har taget initiativ til et større tiltag, som skal forsøge at hjælpe handelslivet i Aars gennem den omstilling som for tiden er igang. Tiltaget kaldes "Gang I Butikkerne" og har et budget på op mod 1,2 mio. kr. til markedsføring af byens handelsliv som en samlet enhed via en række kanaler og nye måder at strukturere tingene på.
- Erhvervsrådet har valgt at støtte projektet med 100.000 kr. i 2017. Det samme har Aars Handelsstandssforening. Fonden for Sparekassen Himmerland har doneret 500.000 kr. og her er man positive for evt. at finde yderligere 500.000 kr.i takt med at projektet skrider frem, sagde Lars Thomsen.
Der er nedsat en styregruppe med direktør Finn Mathiassen fra Aars Erhvervsråds bestyrelse i spidsen. Man er igang med at ansætte en marketingmedarbejder, som skal være tovholder for en række initiativer, og lige nu arbejdes der med en workshop for byens butikker, så man får sat fælles retning på markedsføringen.

Initiativer koster
Initiativerne tærer på foreningens egenkapital, men formanden slog fast, at Aars Erhvervsråd ikke er en opsparingsforening, men tvært imod en forening, der har til formål at deltage aktiv del i udviklingen af det lokale erhvervsliv. Derfor besluttede bestyrelsen at bidrage lidt ekstra i 2017.
Erhvervsrådet har i årets løb holdt fyraftensmøde hos Aars Fjernvarme, og man agter at gentage succesen på en anden virksomhed til efteråret. Rådet har også taget initiativ til at nedsætte af en gruppe, som skal arbejde med Aars bys 150 års jubilæum i 2020.
Lars Thomsen oplyste, at mange af foreningsns erhvervsaktiviteter ligger i et naturligt regi af Erhverv Væksthimmerland, der er paraplyorganisation for erhvervsrådene i de fire større byer i kommunen. Det er her, at tilskuddet fra kommunen indgår, og her at erhvervskontorets medarbejdere er ansat. Formand og næstforemand fra hver af de fire lokale erhvervsråd indgår i bestyrelsen for Erhverv Væksthimmerland sammen med politiske repræsentanter, og det er her  udviklingen af erhvervslivet i hele Vesthimmerland er på dagsordenen. Formandsposten går på skift mellem de fire foreninger. Aars Erhvervsråd beklædte  formandsposten sidste år. Lige nu er det Aalestrup.
I 2017 blev der bl. a. arbejdet med "Nordvest Smart Production", Forum Vesthimmerland, iværksætteri i kommunen, netværk, iværksætterpris, golfturneringen Made in Denmark, Kulturugen. Man har også samarbejde med Vesthimmerlands Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars. Og er medudgiver af avisen Erhverv Væksthimmerland.
- Så der er også nok at tage fat på i 2018, sluttede Aars Erhvervsråds formand,  Lars Thomsen.


fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

fredag 25. maj 2018

Jobcenteret skal skabe succesen for kommunalt samarbejde

Af Ture DamtoftVESTHIMMERLAND: Det tværkommunale samarbejde på arbejdsmarkedet skal realiseres af jobcentrene i de tre kommuner.Lone Lollesgaard er Uddannelses- og Arbejdsmarkedschef i Vesthimmerland Kommune og har en forventning...

torsdag 24. maj 2018

Færdselsuheld ved Markedsvej i Aars

AARS: Tre biler blev alvorligt skadet ved et færdselsuheld onsdag eftermiddag i Aars. Heldigvis skete der ingen alvorlig personskade.
Politiet er nu kommet med deres beretning og har bekræftet, at der ikke skete andet end...

torsdag 24. maj 2018

Folkemusikkere fra tre kontinenter mødes i Halkær

Halkær Festival - som altid – med økologisk mad i gryderne

onsdag 23. maj 2018

Energi Vegger vil investere for 8,8 millioner kroner

Produktionsforøgelse på 10 procent kan ske uden brug af yderligere biomasse

onsdag 23. maj 2018

Økonomien i Aars Golfklub igen på dagsordenen

Borgmesteren forventer en løsning men vil have en debat om at minimere kommunens risiko i fremtidige aftaler

onsdag 23. maj 2018

Aars HK rykker op i 2. division

Pladsen går til Aars, efter et andet hold takkede nej til pladsen

søndag 20. maj 2018

For første gang skal elever til eksamen i Blære

Mange nye traditioner skal udvikles i byen

lørdag 19. maj 2018

Programmet til stafet for livet i Aars er klar

Der forventes cirka 700 deltagere i lighed med tidligere år

fredag 18. maj 2018

Kineserne besøger Himmerlands Vestkyst og museet i Aars

VESTHIMMERLAND: VisitVesthimmerland tager imod seks kinesiske rejseagenter, som er i Danmark for at undersøge mulighederne for at bruge Danmark - herunder Vesthimmerland som nyt rejsemål for kinesiske high-end turister....

fredag 18. maj 2018

DagliBrugsen i Suldrup lukker

SULDRUP: DagliBrugsen i Suldrup har gennem flere år haft underskud, men Coop har valgt at bibeholde butikken i byen, selv om der for få år siden kom alvorlig konkurrence med etableringen af en ny Spar.Nu har Coop besluttet at...

torsdag 17. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Udvalg ønsker 550.000 kr. til bus mellem Aars og Nibe

Direktør: Det vil hjælpe os enormt, hvis busruten kommer

onsdag 16. maj 2018

Vaffeljern tog luften af hoppeborgene i Haubro

Af: Ture DamtoftHAUBRO: En uge med sognest sluttede i lørdags med en eftermiddag for hele familien og en aften for de lidt større. Hele ugen stod solen højt på himmelen, pånær en enkelt meget kraftig skylle på dagen hvor Kristi...

onsdag 16. maj 2018

Koncert gav kvart million kroner til to fodboldklubber

Flot resultat af koncerten med Queen Machine i Messecentret

mandag 14. maj 2018

Bank i Aars fortsætter gode tendenser

AARS: Jutlander Bank kom ud af første kvartal 2018 med et resultat før skat på 87 millioner kroner, hvilket er 7 millioner kroner bedre end året før, og resultatet betegner banken selv som ”meget tilfredsstillende”.
Medvirkende...

lørdag 12. maj 2018

På safari i kunstens verden i Aars

Kunstnerne er begejstret over salene på Himmerlands Kunstmuseum

fredag 11. maj 2018

Per Kirkeby er død

Aars bys æresborger Per Kirkeby døde onsdag eftermiddag efter længere tids sygdom. Han blev 79 år. Per Kirkeby blev uddannet som geolog, men blev kendt som en af Europas betydeligste malere og multikunstnere. I slutningen af...

torsdag 10. maj 2018

Stryhns verdensbilleder i musikhuset i Aars

Mogens G. Stryhn genstand for stor opmærksomhed ved fernisering

onsdag 09. maj 2018

Spar Nord i Farsø lægges ind under Aars

Spar Nord Farsø nedlægges 4. juni i år

onsdag 09. maj 2018

Gyllevarsel ved Sønderup er god stil

Når landmændene går igang med gyllespredning, er det sjældent vældig populært hos naboerne. Alle ved det skal gøres, men hvis nu man skal holde fest udenfor, eller tøjet hænger til tørre, kan det blive lidt mere end almindligt...

onsdag 09. maj 2018

Der kom Liv i Byen

Manden med klokken styrede festen - næsten

mandag 07. maj 2018

Lokalopgør i Serie 3

FODBOLD: I morgen tirsdag byder Aars Idrætsklub velkommen til lokalopgøret mod Kvik Aalestrup. Kampen spilles på Aars Stadion.
Aars IK er kommet godt fra start med fire sejre og en uafgjort i de første fem kampe.
- Vi tager...

søndag 06. maj 2018

Endnu et godt år for Himmerland GS i Aars

Forsikringsselskabet fik i 2017 et overskud på 56 mio. kr.

fredag 04. maj 2018

Tidligere Aars-pige genopliver kærlighedsroman-genren

Forfatterworkshops på Aars Bibliotek har været en del af opvæksten

torsdag 03. maj 2018

Verdensbilleder i musikhuset i Aars

AARS: Billeder fra "en verden af skønhed" optaget af fotografen og globetrotteren Mogens G. Stryhn kan i øjeblikket opleves i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.
Forleden var der fernisering på udstillingen. 81-årige...

onsdag 02. maj 2018

Gode nyheder og Tørfisk til Ældrerådets forårsfest

AARS: Der var fyldt op i hal1 i Messecenter Vesthimmerland eftermiddag tirsdag, 2. maj.
Ældrerådet holdte forårsfest, og 750 feststemte ældre have købt billet, for sammen at få noget godt at spise og noget god underholdning med...

onsdag 02. maj 2018

Museet vil udvide og nedlægge administrationsvilla

Køb af Lægehuset er en central del af udbygningsplanerne

onsdag 02. maj 2018

Spurtsejr til André Looij i GP Himmerland Rundt

Regnen påvirkede løbet og publikums interesse

onsdag 02. maj 2018

Kultur frivillige stopper efter 20 år

AARS: Efter 20 gode år kan det være slut med Kulturgruppen i Aars. I al den tid har det været Lilli Nielsen og Martha Andersen, der har mødt ind på biblioteket i Aars klokken otte om morgenen for at lave boller og kaffe til alle...

tirsdag 01. maj 2018

Stort fremmøde til arbejdernes kampdag i Aars

AARS: Overenskomster og solidaritet var de to vigtigste emner, da 1. maj blev markeret i Aars.
LO formand i Vesthimmerland, Mikael Toft fra Gislum, bød velkommen til de mange fremmødte, der blev budt på øl og sodavand og de...

onsdag 25. april 2018

Jesper Nielsen ny formand for Erhvervsskolerne Aars

Formand: Skolen er fornuftigt drevet. Det vil jeg videreføre

onsdag 25. april 2018

Globetrotter fra Aars udstiller i musikhuset

Mogens G. Stryhn viser 100 af sine verdensbilleder

onsdag 25. april 2018

Katastrofalt scenarie for Vesthimmerland

Vesthimmerlandsk og regionalt brevsvar til ministeren

lørdag 21. april 2018

40 procent flere besøgende til loppemarked i Aars

Lions har solgt for over en halv mio. kroner

fredag 20. april 2018

Aars Skytteforening i vild medaljeregn

De lokale skytter var brandvarme til Danmarksmesterskaberne

onsdag 18. april 2018

Badmintontalent høster frugten af sit hårde slid

Laura Fløj Thomsen vader i succes for tiden

onsdag 18. april 2018

Gilleleje-Eva er klar igen - nu i nye omgivelser

Knap tre måneder efter lukning genopstår Gilleleje-koncept

onsdag 18. april 2018

Byrådet har lagt strategien fast for de næste fire år

Udfordring at holde sig til det overordnede og udskyde detaljerne

søndag 08. april 2018

Aktivitetscentret i Bymidten holder de ældre i gang

Flag på bordene og kaffe hele dagen i anledning af 20 års fødselsdagen

mandag 26. marts 2018

Efteruddannelsespris går til to enheder i Vesthimmerland

De er også indstillet til den nationale Efteruddannelsespris

mandag 26. marts 2018

Viceborgmester kom i slemt stormvejr i byrådssalen

Hendes ønske om at komme i Folketinget fik hårde ord med på vejen

mandag 26. marts 2018

Vesthimmerlandsk model er basis for lovforslag

Skoleleder i Vesthimmerland frygter dog den endelige udformning

mandag 12. februar 2018

Tyveri af nummerplader

AARS: I tidsrummet søndag aften kl. 19 og frem til mandag morgen kl. 07 er begge nummerplader fra en bil stjålet på Møllevej i Aars.
På nummerpladerne står XK43181.

fredag 19. januar 2018

Forbereder den tredje "Stafet for Livet" i Aars

Arrangementet gennemføres 9.-10. juni i Aars Lystanlæg

mandag 15. januar 2018

Henrik Jensen er klar til regionsfinalen i billard

Der venter dog en tidligere mangedobbelt Danmarksmester i næste runde

søndag 07. januar 2018

Første spadestik til nyt byggeri på HCI i Haverslev

25 års jubilar fik lov til at tage første spadestik

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence