SENESTE NYT

fredag 15. december 2017

Sorggrupper i Aars har flere unge på venteliste (15.12.17)

Fik forleden økonomisk håndsrækning på 109.850 kr. fra AaBs kampe

onsdag 13. december 2017

Mere knald på Falcks juleoptog i Aars i år (13.12.17)

Muligvis kommer der en 2,5 meter høj julemand med

onsdag 13. december 2017

Stadig stort behov for julehjælp (13.12.17)

Dansk Folkehjælp hjælper 125 familier

onsdag 13. december 2017

Et stort ønske i Aars opfyldes kort før jul (13.12.17)

Ny cafe åbner i Aars torsdag

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden (10.12.17)

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

onsdag 26. juli 2017

Fra Aars med kurs mod håndboldtoppen

Af: Lars Lindberg

Jakob Rasmussen og Tobias Simonsen har haft debut i rødt og hvidt

Jakob Wolf Rasmussen (t.h.) og Tobias Meilby Simonsen, der de seneste år har repræsenteret Aars HK, fik begge landsholdsdebut, da de for nylig deltog i en firenationersturnering i Frankrig med det danske U17-landshold.

HÅNDBOLD: De fleste unge håndboldspillere drømmer om at komme på landsholdet, men for langt de fleste bliver det ved drømmen.

Det gjorde det imidlertid ikke for Jakob Wolf Rasmussen og Tobias Meilby Simonsen fra Aars HK, der begge kunne trække den røde og hvide trøje over hovedet, da det danske U17-landshold for nylig deltog i en firenationersturnering i Frankrig.

De har taget plads ved spisebordet hos Jakob Wolf Rasmussens forældre, der bor i Hobro, og foran dem ligger Dansk Håndbold Forbunds debutantnål, som de begge modtog i Frankrig.

Her mødte Danmark udover værtsnationen Spanien og Tunesien, og for Jakob Wolf Rasmussen og Tobias Meilby Simonsen blev det en oplevelse, de sent vil glemme.

- Det var meget professionelt sat op, og det var vildt sjovt at prøve. Der blev spillet nationalsange inden hver kamp, og der var knald på tilskuerne, så vi fik virkelig prøvet, hvad det vil sige at være håndboldspiller på allerhøjeste plan, fortæller Jakob Wolf Rasmussen.

- Det var en kæmpe oplevelse i forhold til hele setuppet omkring turneringen, men vi fik virkelig også at mærke, at der er rigtig langt til toppen i internationalt håndbold, selv om vi er vant til at spille på højt plan i Aars HK. Sådan en sort, fransk stregspiller på 110 kilo uden et gram fedt på kroppen er altså ikke kommet for at danse, supplerer Tobias Meilby Simonsen med et skævt smil.

De to Aars HK'ere fik begge meget spilletid under turneringen, hvor Danmark tabte knebent til Frankrig og Spanien og vandt stort over Tunesien, og oplevelsen med U17-landsholdet har i den grad givet dem blod på tanden.

- Inden turen til Frankrig havde jeg en ambition om at komme til at leve af at spille håndbold, og den ambition er kun vokset siden. Det er aldrig til at vide, om evnerne rækker til mere landsholdshåndbold, men det var så fedt, at jeg er villig til at arbejde benhårdt for, at det ikke skal blive den eneste gang, jeg oplever det, siger Jakob Wolf Rasmussen, der efter sommerferien skifter til Aalborg Håndbold, hvor han håber, han kan udvikle sit spil yderligere.

Også Tobias Meilby Simonsen vil forfølge drømmen om mere landsholdshåndbold, og han fik et stort skulderklap i Frankrig, da han blev kåret som kampens bedste spiller i et af Danmarks opgør.

- Det var en helt vild oplevelse, og det kom meget bag på mig, for der var virkelig nogle dygtige spillere med dernede, men det giver da et selvtillidsboost, siger Tobias Meilby Simonsen, som dog ikke har planer om at skifte klub foreløbigt.

- Jeg begynder i 2.G på gymnasiet i Aars efter sommerferien, og jeg skal til at tage kørekort her i Aars, så det er for bøvlet at skifte lige nu, men det kan sagtens være, jeg skal til en større klub engang i fremtiden, siger Tobias Meilby Simonsen, der i den kommende sæson får to ugentlige træningspas sammen med klubbens bedste seniorhold.

I Frankrig prøvede de to unge Aars HK'ere at skrive autografer for første gang, og de oplevede 700 fanatiske franske tilskuere, da Danmark var snublende tæt på at besejre værtsnationen.

De oplevede dog også, at det ikke er lutter lagkage at være topidrætsmænd på farten.

- Man har jo en forestilling om, at professionelle sportsfolk bor på nogle meget fancy hoteller, men det gjorde vi bestemt ikke, og maden var heller ikke super god, siger Tobias Meilby Simonsen, som bliver afbrudt af en høj latter fra klub- og landsholdskammeraten.

- Nej men til gengæld var der ikke nok af den, udbryder Jakob Wolf Rasmussen.

- Nej de havde nok ikke tænkt på, hvor meget sådan en flok håndboldknægte kører ind, når de skal spise sig store og stærke, fortsætter Tobias Meilby Simonsen, inden han slår fast, at også den del af oplevelsen var lærerig.

- Det er vist slet ikke unormalt, at der ikke er super godt styr på tingene og maden - heller ikke når "rigtige" topklubber er på Champions League-tur - så det var helt fint også at få den del af gamet med, siger han.

Jakob Wolf Rasmussen og Tobias Meilby Simonsen har spillet sammen i Aars HK, siden Jakob Wolf Rasmussen skiftede til klubben fra Hobro for tre år siden, og de er en del af en ekstremt talentfuld årgang.

Sammen har de været med til at sikre Aars HK en titel som Danmarksmestre i landets bedste ungdomsrække, og blandt deres holdkammerater er Oliver Norlyk, som er blevet udtaget til ungdoms-OL.


fredag 15. december 2017

Sorggrupper i Aars har flere unge på venteliste

Fik forleden økonomisk håndsrækning på 109.850 kr. fra AaBs kampe

onsdag 13. december 2017

Mere knald på Falcks juleoptog i Aars i år

Muligvis kommer der en 2,5 meter høj julemand med

onsdag 13. december 2017

Stadig stort behov for julehjælp

Dansk Folkehjælp hjælper 125 familier

onsdag 13. december 2017

Et stort ønske i Aars opfyldes kort før jul

Ny cafe åbner i Aars torsdag

søndag 10. december 2017

Årbøger beskriver fortiden for fremtiden

AARS: De seneste år har budt på mange arkæologiske udgravninger i og omkring Aars. Blandt andet på grund af omfartsvejen.- Vi har haft mange arkæologer ansat i kraft af de mange opgaver. Men umiddelbart ser det ud til, at der...

fredag 08. december 2017

Frivillige i Vesthimmerland blev hædret i Alfa i Aars

Mogens Lynge, Løgstør, modtog kulturprisen og Klaus Thøgersen, Haubro, modtog fritidsprisen

torsdag 07. december 2017

1000 gratis burgere i ny Sunset i Haverslev

Åbningen 15. december bliver markeret med gratis burgere til byens borgere

onsdag 06. december 2017

Endnu et mystisk arkæologisk fund er gjort på Stenildhøj

En voldgrav er gravet og fyldt tre gange - ingen ved hvorfor

onsdag 06. december 2017

Innovationsministeren hentede inspiration i Hornum

Af Lars LindbergHORNUM: Sopie Løhde (V), der er minister for offentlig innovation, er i øjeblikket på en tur rundt til samtlige danske kommuner, hvor hun skal hente inspiration til regeringens kommende sammenhængsreform, der skal...

onsdag 06. december 2017

Lotte Sørensen og Eva Jensen modtog handicapprisen 2017

Alle tre nominerede blev hædret af Handicaprådet

søndag 03. december 2017

Instrumentalister i verdensklasse i Alfa

Petri/Hannibal Duo spiller dansk og europæisk julemusik

fredag 01. december 2017

Tricktyv i Nørager

NØRAGER: En ældre kvinde fra Nørager fik tirsdag eftermiddag 28. november besøg af en udenlandsk kvinde på sin adresse på Spurvevænget i byen.Kvinden havde medbragt et papir, men anmelder kunne ikke se, hvad der stod derpå....

fredag 01. december 2017

Landets grimmeste juletræ tiltrak hundredevis til fernisering

AARS: Der findes tidspunkter og situationer som man ikke kan planlægge på forhånd. Præcis sådan er det med juletræet på Kirketorvet i Aars.Der har i 30 år stået juletræ på det torv i julemåneden, uden nogen har tænkt nærmere over...

fredag 01. december 2017

Innovationsminister besøger Vesthimmerlands Kommune

VESTHIMMERLAND: Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, besøger tirsdag Vesthimmerlands Kommune.Ministeren er på en samlet besøgsrunde til alle landets kommuner, og på tirsdag går vejen forbi Vesthimmerlands Kommune. Her...

fredag 01. december 2017

Selv om man har Dawns syndrom kan man godt ramme plet

Elever fra Vestermarkskolen i Aars er gode til skydning

torsdag 30. november 2017

Konstitueringen næsten på plads

DFs Brian Christensen bliver formand for Jobcenter og integration

onsdag 29. november 2017

Grønlandsstjerner, Jomfru Maria og julekrybber

Usædvanlig samling vises i Aars i julemåneden

onsdag 29. november 2017

Himmerland Beauty vil åbne "sundhedshus" i Aars

Tidligere skoforretning kan blive nyt sundhedshus

fredag 24. november 2017

Tre fra Vesthimmerland i Regionsrådet

NORDJYLLAND: Efter at de personlige stemmer er talt op ved valget til Regionsrådet står det klart, at Vesthimmerland bliver repræsenteret med tre personer.Pia Buus Pindstrup, Konservative, der ikke opnåede valg til byrådet i...

onsdag 22. november 2017

Socialdemokratiet blev den store vinder ved Regionsrådsvalget

Ulla Astman fortsætter som regionsrådsformand

onsdag 22. november 2017

De personlige stemmer er talt op

VESTHIMMERLAND: Den afgående borgmester Knud Kristensen fik med 3345 flest personlige stemmer i Vesthimmerlands Kommune. Nummer to blev den nye borgmester Per Bach Laursen med 1563.
Personlige stemmer:
Socialdemokratiet: Palle...

onsdag 22. november 2017

Skatteministeren blev grillet på Reka

Karsten Lauritzen holdt dog hovedet koldt og viste stort overskud

onsdag 22. november 2017

Black Friday i Aars med handel, lotto og aktiviteter

Handlende satser for 30.000 kr. gavekort i julekonkurrence

onsdag 22. november 2017

Lysdahl og Simonsen bliver til Boutique Mary

Men først når julehandlen og januarudsalget er overstået

onsdag 22. november 2017

Konservatives nedtur er total

Sådan bliver udvalgsposterne fordelt

onsdag 22. november 2017

Per Bach Laursen bliver ny borgmester

Venstres spidskandidat vipper Knud Kristensen af tronen

onsdag 22. november 2017

Sådan ser det nye byråd i Vesthimmerlands Kommune ud

Der er udskiftning på ni af de 27 pladser

tirsdag 21. november 2017

Pilen peger på Per Bach Laursen

Knud Kristensen må formentlig sige farvel til borgmesterkæden

tirsdag 21. november 2017

Her er mandatfordelingen i Vesthimmerlands Kommune

En fintælling kan dog ændre på tingene

tirsdag 21. november 2017

Alle stemmer er talt op

Alle ingredienser til valgnattens rævekager er nu indsamlet

tirsdag 21. november 2017

Ingen wildcards i byrådet i Vesthimmerland

Hverken Retsforbundet, Borgerlisten Vesthimmerland eller Kommunisterne kommer i byrådet

tirsdag 21. november 2017

Aars straffer Konservative og stemmer S

Konservative går 9,6 procentpoint tilbage i Aars, mens Socialdemokratiet går frem med 8 procentpoint.

tirsdag 21. november 2017

Aars skal redde Liberal Alliance

Partiets spidskandidat har kamp mod butiksdød i Aars som mærkesag

tirsdag 21. november 2017

Socialdemokratiet bliver den store vinder i Vesthimmerland

Knap halvdelen er stemmerne er talt op

tirsdag 21. november 2017

Pernille Vigsø Bagges farvel gør ondt på SF

En af det seneste valgs store stemmeslugere genopstiller ikke

tirsdag 21. november 2017

Borgmesteren holder skindet på næsen på hjemmebanen

I Hornum Hallen har mange stemt på Knud Kristensen

tirsdag 21. november 2017

Konservative får kæmpe valglussing

Borgmesterens parti ser ud til at få læsterlige klø

tirsdag 21. november 2017

Socialdemokratiet stormer frem i Skivum-Giver

De første stemmer er nu optalt

tirsdag 21. november 2017

Valghandlingen er slut - nu bliver stemmerne talt

Klokken 20.00 blev valghandlingen erklæret lukket i Messecenter vesthimmerland

tirsdag 21. november 2017

Juletræ i Aars gik viralt

Danmarks måske grimmeste juletræ får lov til at blive stående

fredag 17. november 2017

Ny forening for E-Sport er næsten klar i Aars

Bestyrelse og lokaler er på plads. Træner og penge mangler

onsdag 08. november 2017

Fuldt hus og stor succes for Revyernes Revy i ALFA

Arrangementet bliver måske gennemført hvert andet år

onsdag 08. november 2017

To nye ind- og udkørsler etableres til Vestre Boulevard

De politiske udvalg har ændret holdning

onsdag 01. november 2017

Aars Borgerforening blev ramt af turbolens

Men bestyrelsen arbejder med flere kreative initiativer

onsdag 01. november 2017

Nyt tilbud til morgenfriske fodboldspillere

Fem fodboldklubber og tre uddannelsessteder har indledt et nyt samarbejde

onsdag 01. november 2017

Hæder til Skjold Burne i Aars

Butikken blev kåret som kædens bedste i Nordjylland

onsdag 01. november 2017

Kimbrerfesten i Aars gav 106.000 kroner i overskud

Sidste år var overskuddet lidt større - 130.000 kroner

onsdag 01. november 2017

På pension efter 26 år på Østermarkskolen

Fredag sagde viceskoleinspektør, Martin Dallgaard, farvel

fredag 20. oktober 2017

Pusher i Aars blev knaldet

Politiet ransagede onsdag en lejlighed i Aars

onsdag 18. oktober 2017

Beskyttet værksted i Aars sørger for for miljørigtig skrotning af målere

Har skiftet 5300 fjernvarmemålere på tre år